ΕνημέρωσηΠολιτική

Γεραπετρίτης: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες για το προσφυγικό ζήτημα

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, περιγράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», τους τρεις άξονες επί τη βάσει των οποίων έχει κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

Όπως σημειώνει αναλυτικά, πρώτος άξονας είναι ότι «τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια, πλέον φυλάσσονται αποτελεσματικά. Η φύλαξη των συνόρων δεν συνιστά μόνο αναγκαιότητα και κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας αλλά και νομική της υποχρέωση. Στο μέτρο που πρόκειται για σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστά διεθνή δέσμευση της χώρας (άρθρα 42-46 της Συνθήκης για την ΕΕ και 77-80 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ, Κανονισμός 2016/399, Κανονισμός 2016/1624)», υπενθυμίζει εξάλλου και προσθέτει:

«Η φύλαξη συντελείται με τον έλεγχο και τη νόμιμη αποτροπή στα σύνορα από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οργανώνονται, όπου απαιτείται, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με αποτέλεσμα να σώζονται ζωές στη θάλασσα, από κινδύνους που προκαλούν τα οργανωμένα δίκτυα διακινητών. Από την άλλη πλευρά, σε όσους μετανάστες βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας παρέχεται η δυνατότητα και η αρωγή για να υποβάλουν αίτημα ασύλου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger