ΕνημέρωσηΠολιτική

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με φορείς της Θεσσαλίας στο Μαξίμου

Με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στις 12.30 έπεται το τετ-α-τετ του και με αγρότες

Ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του προς τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού είπε ότι το master plan των Ολλανδών ξεπερνά τις 400 σελίδες και αποτελεί την πρώτη ολιστική προσέγγιση του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας αλλά και των έργων υποδομής και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα σημείωσε ότι για το σχέδιο αυτό δούλεψαν πάνω από 40 ειδικότητες και αφιέρωσαν πάνω από 15.000 ώρες για να ακτινογραφήσουν τις πληγείσες περιοχές και η δουλειά έγινε στο πεδίο και όχι σε κάποιο γραφείο.
«Θα ήθελα η σημερινή συνάντηση να είναι η πρώτη ευκαιρία παρουσίασης των συμπερασμάτων της μελέτης την οποία πρέπει να την δούμε μέσα από το πρίσμα του επιστημονικού χαρακτήρα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν είναι θέσφατο αλλά δίνει κατευθύνσεις και πως θα μπορέσει να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνουμε μια δραστική παρέμβαση στα προβλήματα της Θεσσαλίας.
Ειδικά όσον αφορά στους υπόγειους υδάτινους πόρους ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έπρεπε να έρθει ο Daniel για να καταλάβουμε ότι βαίνουν προς εξάντληση αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο θα εγκαταλείψουμε το βαμβάκι. «Δεν θα εστιάσουμε μόνο σε αυτή την διάσταση και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα αλλά πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην βρεθούμε στην θέση η ζημιά να είναι μη αναστρέψιμη».

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας στις 12.30 που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, είναι η δεύτερη, αλλά η πρώτη μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου τα τρακτέρ έφτασαν στο Σύνταγμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες, αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button