ΑθλητικάΕνημέρωση

«Ισχυρή προσωπικότητα ο Κουλιεράκης, ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας» – Galaksias Portal News

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε σε ιταλικό podcast και αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του στον ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Γιάννη Κωνσταντέλια και Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας και Κοτάρσκι είναι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που έχουν “κερδίσει” το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικό και ο Λουτσέσκου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του στην Ιταλία.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Για το μυστικό του τερματοφύλακα πριν τα πέναλτι: «Νομίζω ότι ο τερματοφύλακας έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκρούσει ένα πέναλτι αν έχει την υπομονή να περιμένει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της εκτέλεσης. Δεν είναι εύκολο αλλά έτσι δημιουργείς δυσκολία σε αυτόν που εκτελεί το πέναλτι. Γιατί αν ο τερματοφύλακας κινηθεί πρώτος, δίνει στον αντίπαλο την ευκαιρία να έχει τον έλεγχο να αλλάξει απόφαση. Φυσικά μεγάλο ρόλο έχει και το πνευματικό κομμάτι».

Για τους Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια και Κοτάρσκι: «Ο Κουλιεράκης έγινε βασικός πέρσι σε ηλικία 18 ετών. Ήταν φυσικό να κάνει αρκετά λάθη αλλά έχει την ισχυρή προσωπικότητα να μη δίνει σημασία σε αυτά. Έτσι στο επόμενο λεπτό είναι ξανά 100% δυνατός. Του αρέσει επίσης να χτίζει το παιχνίδι από πίσω. Ο Κωνσταντέλιας έγινε βασικός στα 19 του, είναι ένα εξωπραγματικό ταλέντο που παίζει στο “10” και στα άκρα. Έχει την ικανότητα να αλλάζει κατευθύνσεις, να παίζει με πρόσωπο στην εστία, κάτι που σπάνια βλέπει κανείς στο ποδόσφαιρο. Υστερεί ακόμα σε πνευματική δύναμη για να θέλει να είναι αποφασιστικός.

Είναι λίγο ρομαντικός, λίγο ποιητής του ποδοσφαίρου γιατί λέει ότι θέλει να είναι ευτυχισμένος όταν παίζει. Αυτό είναι αλήθεια αλλά πρέπει και να κερδίζεις. Όσο για τον Κοτάρσκι, είναι τώρα 24 χρονών, ήρθε σε εμάς 22 χρονών. Είναι εξαιρετικός με τα πόδια, έχει δυνατή προσωπικότητα.Υπάρχουν κι άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ με φυσικό ταλέντο».

Για τα κενά ή τα μειονεκτήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ: «Μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι υστερούμε στην εκπαίδευση και στην κουλτούρα της λεπτομέρειας. Γενικά είμαστε μια ομάδα οργανωμένη αλλά στο τέλος η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Στο πώς τις μεταφράζει, πώς τις διαβάζεις και πώς συμπεριφέρεσαι σε σχέση με αυτές».

Ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου προετοιμάζονται πλέον για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη αγωνιστική της Super League 1.

To άρθρο ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Ισχυρή προσωπικότητα ο Κουλιεράκης, ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button