ΕνημέρωσηΠολιτική

«Η Πάλη πάει στο Παρίσι για διάκριση» – Galaksias Portal News

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά της Πάλης έχει ξεκινήσει και στόχος της Ελλάδας είναι φυσικά να πάρει ακόμα περισσότερα εισιτήρια για το Παρίσι.

Ο Ολυμπιονίκης και μέλος της τεχνικής Επιτροπής, Κώστας Θάνος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Παρίσι 2024 η αντίστροφη μέτρηση» και μίλησε για τους στόχους της ελληνικής Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Θάνος μίλησε για τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη, τη Μαρία Πρεβολαράκη και τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, τις ιδιαιτερότητες των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σίδνεϊ 2000.

 

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Κώστα Θάνου στην ΕΡΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους στόχους των Ελλήνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Υπάρχει αισιοδοξία, πεποίθηση και πίστη, ότι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Πάλη θα είναι στο βάθρο. Στο Παρίσι δεν πάμε για τη συμμετοχή, πάμε για τη διάκριση. Η Πάλη ήδη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη στα 74κ. της ελευθέρας».

Για τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη: «Ο Γιώργος είναι ένας αθλητής, φαινόμενο όπως τον αποκαλούν. Εξαιρετικό ταλέντο ένας πολυδιάστατος αθλητής που έχει κάνει απίστευτες ανατροπές, που θα έπρεπε να μνημονεύονται στα χρονικά της Παγκόσμιας Πάλης και μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 23 χρονών. Έχει δυνατότητες να ανέβει στο βάθρο»

Για την Μαρία Πρεβολαράκη: «Η Μαρία Πρεβολαράκη, που περιμένουμε να εξασφαλίσει την πρόκριση, έχει συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι μία αθλήτρια θρύλος και πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση. Είναι μία τεράστια αθλήτρια που της αξίζει να κλείσει την καριέρα της, με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Έχει σαρώσει τα πάντα και ειλικρινά πιστεύουμε και της ευχόμαστε να τα πάει καλά».

Για τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ: «Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, είναι ένας πάρα πολύ καλός παλαιστής, ένας  τεράστιος αθλητής που έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μέχρι και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

Για την ελληνική Πάλη: «Η Πάλη έχει όλα τα χρόνια παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πάρα πολλές επιτυχίες. Μην ξεχνάμε ότι στα πέτρινα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, πριν έρθουν οι μεγάλες επιτυχίες, η Πάλη σήκωνε την ελληνική σημαία ψηλά.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση. Ίσως η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πιο «εύκολη» από ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά επειδή είναι Ιστορικοί Αγώνες τους κάνουν ξεχωριστούς. Η Μαρία Πρεβολαράκη έχει δηλώσει ότι τα ολυμπιακά μετάλλια κάνουν τους θρύλους. Ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ έλεγε ότι θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή είναι η ολοκλήρωση για όλους τους αθλητές».

Για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σίδνεϊ 2000: «Είχα ένα ρωγμώδες κάταγμα στο πλευρό στον πρώτο αγώνα με τον Κορεάτη αντίπαλό μου. Έγινε ένα συμβούλιο με τους προπονητές, το ιατρικό τιμ και εμένα φυσικά και μου πρότειναν να σταματήσω. Όταν πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα πρώτη φορά, δεν σκέφτεσαι να σταματήσεις. Αγωνίζεσαι και όπου φτάσεις. Τα πήγα καλά κι έχασα το μετάλλιο στην παράταση, γιατί το σώμα καμία φορά δεν αντέχει. Η κορύφωση για έναν αθλητή είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η συμμετοχή και πόσο μάλλον η διάκριση σ’ αυτούς κάνουν έναν αθλητή ολοκληρωμένο».

Για την πρόταση αποβολής της Πάλης από το Ολυμπιακό πρόγραμμα που είχε γίνει το 2013: «Η Πάλη δεν μπορεί να αποβληθεί από το Ολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς είναι η ψυχή των Ολυμπιακών Αγώνων».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button