Κόσμος

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση από το Ιράν – Galaksias.com

«Βρισκόμαστε σίγουρα σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης», σημείωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του CNNi, σύμφωνα με τις οποίες μια επίθεση θα μπορούσε να σημειωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Αναπόφευκτη» μια επίθεση από το Ιράν

Άλλωστε, όπως δήλωσε o ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή πιστεύουν ότι μια επίθεση από το Ιράν είναι «αναπόφευκτη», μια άποψη που συμμερίζονται και οι Ισραηλινοί ομόλογοί τους.

Μέχρι την Παρασκευή, οι δύο κυβερνήσεις δεν γνώριζαν πότε ή πώς το Ιράν σχεδίαζε να αντεπιτεθεί, δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Οι απειλές του Ιράν

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, από το πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη σκοτώθηκαν επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμής τους Αλ Κουντς, ο Μοχαμάντ Ρεζά Ζαχεντί.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του «να δώσει μια αποφασιστική απάντηση» στο πλήγμα αυτό, για το οποίο κατηγόρησε το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ευθύνεται γι’αυτό.

Σε συναγερμό η κυβέρνηση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε για την απειλή από το Ιράν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Πέμπτη (4/04) με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι ομάδες μας βρίσκονται σε τακτική και συνεχή επαφή έκτοτε. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως την άμυνα του Ισραήλ κατά των απειλών από το Ιράν», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό τη Δευτέρα, αν και εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων τόνισε ότι οι πληροφορίες τους έδειξαν πως το κτήριο δεν ήταν προξενείο.

Ένα άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ είναι ένα από τα χειρότερα σενάρια για τα οποία προετοιμάζεται η κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Mε πληροφορίες από CNNi, US preparing for significant Iran attack on US or Israeli assets in the region as soon as next week

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button