ΑθλητικάΕνημέρωση

Επική ανατροπή στον τελικό του Australian Open και πρώτος τίτλος για τον Ιταλό τενίστα – Galaksias Portal News

Ο Γιανίκ Σίνερ κέρδισε με 3-2 σετ(3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 στα γκέιμ) τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε το Australian Open. Μυθική ανατροπή για τον Ιταλό αθλητή που έχανε 2-0, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι και να πάρει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam.

Ο Γιανίκ Σίνερ είναι ο νέος πρωταθλητής στο Australian Open, με τον Ιταλό τενίστα και Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη να επικρατεί στον «μεγάλο» τελικό με 3-2 σετ(3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 στα γκέιμ) απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και να κατακτά τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά Grand Slam.

Σε ένα παιχνίδι αντάξιο των προσδοκιών που κράτησε 3 ώρες και 44 λεπτά, παρότι ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 2-0 σετ, σταδιακά έδειξε σημάδια κόπωσης, με τον εξαιρετικό Γιανίκ Σίνερ να φτάνει σε μια σπουδαία ανατροπή και κατακτώντας τα τρία επόμενα σετ να παίρνει τη νίκη.

Ο Μεντβέντεφ κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4 στα γκέιμ, κάνοντας δυο μπρέικ στο σερβίς του σίνερ, στο 3ο και 9ο γκέιμ.

Το δεύτερο σετ κατέληξε και πάλι στα χέρια του Ρώσου, ξανά με 6-3 στα γκέιμ, ωστόσο αυτή την φορά υπήρξαν τρια μπρέικ.

Ο Μεντβέντεφ έκανε το πρώτο του μπρέικ στο 4ο γκέιμ, με τον Σίνερ να βλέπει τον αντίπαλο του να κάνει ξανά μπρέικ στο 6ο γκέιμ, ωστόσο ο Ιταλός στο 7ο και αμέσως επόμενο γκέιμ απάντησε με μπρέικ, κάτι που δεν του έφτανε για να πάρει το σετ.

Κάπως έτσι ο Μεντβέντεφ που έδειχνε να πατά καλύτερα στο κορτ έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δυο αθλητές διατήρησαν άψογα το σερβίς τους, με τον Σίνερ στο 9ο γκέιμ να κάνει μπρείκ στον Μεντβέντεφ και να καταφέρνει με 6-4 στα γκέιμ να κατακτήσει το σετ, μειώνοντας παράλληλα σε 2-1.

Ισορροπημένο ήταν και το 4ο σετ με τον Σίνερ να φτάνει στο come back ξανά με 6-4 στα γκέιμ, ισοφαρίζοντας τα σετ σε 2-2.

Ο συναρπαστικός αγώνας οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ, προκειμένου να υπάρξει ο νικητής, με τον Σίνερ να δείχνει περισσότερα ψυχολογικά αποθέματα.

Ο Ιταλός που είχε αποκτήσει το momentum «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ στο 6ο γκειμ του 5ου σετ, με τον Ρώσο να δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει στην ορμή του Ιταλού.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Σίνερ κατάφερε να κάνει το 6-3 στα γκέιμ και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η μυθική ανατροπή του Σίνερ σε ένα παιχνίδι που κράτησε κάτι λιγότερο από τέσσερεις ώρες, είχε ως αποτέλεσμα ο Ιταλός να πάρει τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam διοργάνωση και να δείξει πως ήρθε για να μείνει.

To άρθρο Σίνερ – Μεντβέντεφ 3-2: Επική ανατροπή στον τελικό του Australian Open και πρώτος τίτλος για τον Ιταλό τενίστα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button