Κόσμος

Γερμανία: Ο Πούτιν δέχεται ευρώ για το φυσικό αέριο αλλά μόνο μέσω της ρωσικής Gazprom Bank

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας των Όλαφ Σολτς και Βλαντιμίρ Πούτιν, πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Ρώσου προέδρου ότι η Ευρώπη θα μπορεί να συνεχίσει να καταβάλλει σε ευρώ ή δολάρια τις πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου. Ωστόσο, η οδός που υποδεικνύει ο Πούτιν είναι οι πληρωμές να γίνονται στη ρωσική Gazprom Bank, η οποία θα αναλαμβάνει τη μετατροπή του συναλλάγματος σε ρούβλια. 

Από το Βερολίνο διαψεύστηκαν ανακοινώσεις εκ μέρους του Κρεμλίνου ότι ο Όλαφ Σολτς συναίνεσε στην προτεινόμενη διαδικασία· η καγκελαρία αποσαφήνισε ότι ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε την κατάθεση της πρότασης γραπτώς.

Αντί της απευθείας πληρωμής σε ρούβλια -κατά τα όσα είχε απαιτήσει και απέρριψε κατηγορηματικά η G7– ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατα την επικοινωνία με τον Όλαφ Σολτς ότι οι πληρωμές θα συνεχίσουν να γίνονται αποκλειστικά σε ευρώ με εμβάσματα στην Gazprom-Bank, σε βάρος της οποίας δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Η τράπεζα θα μετατρέπει κατόπιν τα χρήματα σε ρούβλια.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger