Επικαιρότητα

Εύκολη νίκη για ΑΕΚ, επικράτησε με 4-2 του Αστέρα Τρίπολης – Galaksias.com

Ακόμη μια εντός έδρας νίκη για τους «κιτρινόμαυρους»…

Ακόμα μία εύκολη νίκη, την τρίτη συνεχόμενη, πανηγύρισε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 4-2 του Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena, σκοράροντας τρεις φορές σε διάστημα 18 λεπτών στο α΄ ημίχρονο, με δύο αυτογκόλ του Τζουκάνοβιτς (25΄,43΄) και ένα τέρμα του Πόνσε (26΄). Σκόραρε επίσης ο Λιβάι Γκαρσία στο 76΄, ενώ τα γκολ του Αστέρα σημείωσαν στο 45+2΄ με πέναλτι ο Μπαρτόλο και στο 89΄ ο Μιριτέλο

Ο Έκι Πόνσε ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ, ο άνθρωπος που έλυσε το «γρίφο» όταν ο Αστέρας άρχισε να πατάει καλά στα πόδια του. Αφού είχε περάσει «αναίμακτα» το πρώτο 20λεπτο, οι Αρκάδες έμοιαζαν αποφασισμένοι να «ζητήσουν» κάτι παραπάνω στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ο φορμαρισμένος Αργεντινός δεν τους το επέτρεψε με δυο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών, έδωσε προβάδισμα 2-0 . Στο 25΄ από κόρνερ του Μάνταλου ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τζουκάνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 26΄ ο Πόνσε σκόραρε ξανά με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελίασον, ενώ στο 43΄ πάλι ο Ελίασον έφυγε από δεξιά και έβγαλε ασίστ στον Πόνσε, όμως παρενέβη ο Τζουκάνοβιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.  Ο Αστέρας στη συνέχεια πρόλαβε να μείωσει πριν τελειώσει το ημίχρονο, με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μήτογλου (χέρι) και εκτέλεσε ο Μπαρτόλο στο 45+3΄. 

Στο β΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, είχαν τις στιγμές τους, αλλά ήταν εκ των προτέρων πολύ δύσκολη η αποστολή τους. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμα καθώς ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έφτασε στη νίκη χωρίς να δυσκολευτεί. Με την είσοδο του Λιβάι Γκαρσία έγινε ξανά πιο επιθετική, ο άσος από το Τρίνινταντ είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες και στην τρίτη έγραψε το 4-1 στο 76΄ μετά από ασίστ του Μάνταλου. Στο 79΄ μπήκε ως αλλαγή ο Λιούμπιτσιτς, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» και στο 89΄ ο Μιριτέλο διαμόρφωσε το τελικό σκορ με πλασέ μετά από ασίστ του Σίτο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79΄ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (66΄ Φερνάντες), Ελίασον, Μάνταλος (79΄ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (72΄ Αραούχο), Πόνσε (66΄ Γκαρσία)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50΄ Άλβαρες), Γκος (65΄ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79΄ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46΄ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65΄ Σίτο), Μιριτέλο
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button