Επικαιρότητα

Σπίτι μου, σπιτάκι μου | Neakriti – Galaksias.com

H στεγαστική κρίση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με πολλές δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια να βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο

Όταν είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, η κυβέρνηση μιλούσε για 50.000 δικαιούχους φθηνών στεγαστικών δανείων κ.λπ. κ.λπ. Χθες, ο Χατζηδάκης ανέφερε τα νούμερα του προγράμματος. Το σύνολο των δανείων που έχουν εγκριθεί ξεπερνούν ελαφρώς τα 9.000 και εκείνα που έχουν ήδη εκταμιευτεί είναι λιγότερα από τα μισά.

Αυτά, την ώρα που η στεγαστική κρίση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πολλές δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο.

Με αυτήν την πολιτική δεν είναι διόλου περίεργο που η ιδιοκατοίκηση στη χώρα μας, που πριν από 15 χρόνια ήταν στην κορυφή της Ευρώπης, σήμερα βρίσκεται στο 73% και κινείται έντονα καθοδικά. Για την ιστορία, το ποσοστό “πίκαρε” το 2005 στο 85%, παρέμεινε εκεί μέχρι το 2009 όταν ξεκίνησε το “πάγωμα” της οικοδομής, πήρε την κατηφόρα στα χρόνια των μνημονίων που σταμάτησαν οι τράπεζες να δίνουν στεγαστικά δάνεια και αυτή τη στιγμή δε φαίνεται τρόπος να αντιστραφεί η τάση, αφού τα εισοδήματα συρρικνώνονται, τα επιτόκια είναι “στον Θεό” και οι τράπεζες δε δίνουν δάνεια σε κανέναν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button