Υγεία & Διατροφή

Θάνατοι από συμπληρώματα διατροφής – Zougla – Galaksias Portal News

Ο ιαπωνικός φαρμακευτικός όμιλος Kobayashi Pharmaceutical ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά ένα πέμπτο θάνατο που ενδέχεται να συνδέεται με ορισμένα από τα συμπληρώματα διατροφής του κατά της χοληστερίνης, τα οποία περιέχουν μαγιά κόκκινου ρυζιού και βρίσκονται στο κέντρο ενός μεγάλου υγειονομικού σκανδάλου στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην Ιαπωνία στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης έχει αυξηθεί σε 114, διευκρίνισε επίσης ο όμιλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι ασθενείς εμφανίζουν κυρίως νεφρική ανεπάρκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια περίπτωση νοσηλείας στην Ταϊβάν, η οποία ενδέχεται να συνδέεται επίσης με τα συμπληρώματα διατροφής του Kobayashi Pharmaceutical αναφέρθηκε εξάλλου χθες, Πέμπτη, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αν η σύνδεση αυτή επιβεβαιωθεί, θα είναι το πρώτο γνωστό κρούσμα εκτός Ιαπωνίας.

«Ζητώ εκ βαθέων συγγνώμη για τη μεγάλη ανησυχία που προκαλέσαμε», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος αυτού του οικογενειακού ομίλου, ο Ακιχίρο Κομπαγιάσι, υποκλινόμενος μπροστά στις κάμερες μαζί με άλλους διευθυντές της εταιρείας του σε ένδειξη μετάνοιας.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι «λυπάται» για το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό παρά μόνο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν ανακοίνωσε την ανάκληση τριών σειρών προϊόντων, παρόλο που είχε λάβει μια πρώτη ειδοποίηση από γιατρό ήδη από τις 15 Ιανουαρίου.

Ο όμιλος Kobayashi Pharmaceutical και οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν ποια ουσία στη μαγιά κόκκινου ρυζιού (αποκαλείται «μπένι κότζι») των συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να ευθύνεται για τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Αυτός ο όμιλος της Οσάκα (δυτική Ιαπωνία) ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θέλει να αποζημιώσει τα πρόσωπα που εμφανίζουν παρενέργειες ή νοσηλεύονται αφού κατανάλωσαν δικά του συμπληρώματα διατροφής.

Η επιχείρηση παραδέχθηκε αυτή την εβδομάδα ότι προμήθευσε επίσης μαγιά κόκκινου ρυζιού σε περίπου πενήντα άλλες εταιρείες στην Ιαπωνία, καθώς και σε δύο επιχειρήσεις της Ταϊβάν.

Για προληπτικούς λόγους, πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές προχώρησαν με τη σειρά τους σε ανακλήσεις δικών τους προϊόντων που περιέχουν αυτή τη μαγιά, όπως το ανθρακούχο σακέ, διάφορα ντρέσινγκ για σαλάτες ή το μίσο, μια παστώδης ουσία που παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button