Κόσμος

Γερμανία: Το CDU στο πλευρό του καγκελάριου Σολτς για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

Στο πλευρό του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς θα σταθεί ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς και θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθούν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Θα περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο μαζί σας», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς, υποσχόμενος στην κυβέρνηση πλήρη στήριξη. «Το CDU στηρίζει την πολιτική του Όλαφ Σολτς για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων (…) δεν υπάρχει εδώ χώρος για κομματική πολιτική», δήλωσε ο κ. Μερτς, αναφερόμενος στην εξαγγελία του καγκελάριου για τη δημιουργία ειδικού ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Bundestag για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Αυτή είναι η ιστορική πρόκληση της θητείας σας», πρόσθεσε ο κ. Μερτς απευθυνόμενος στον Όλαφ Σολτς και συμφώνησε ότι η Γερμανία «πρέπει να επανεξετάσει τα συμφέροντά της σε αυτόν τον κόσμο».

Η Bundeswehr δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό της και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτό, συνέχισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί «όχι φορτώνοντας νέα βάρη στη νέα γενιά».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger