Κόσμος

Δένδιας και Γκιουλέρ υπέγραψαν την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική «ασπίδα» – Galaksias.com

Ο υπουργός ‘Αμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Sky Shield (ESSI), που έλαβε χώρα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας στην πλατφόρμα Χ σημειώνεται ότι ο Γιασάρ Γκιουλέρ και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, υπέγραψαν τη συμφωνία στην τελετή που διοργάνωσε ο ομόλογός τους της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής: «Η πρωτοβουλία αυτή, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και προς την εκπλήρωση των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας και της ενσωμάτωσης των συμμάχων. Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτή την πρωτοβουλία με το ευρύ φάσμα των εθνικών μας δυνατοτήτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γερμανία για τον συντονιστικό της ρόλο σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Θα χαρούμε να εργαστούμε μαζί σας σε αυτήν την πρωτοβουλία που υπηρετεί τη συλλογική άμυνα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button