Κόσμος

Με πυρηνικό πόλεμο απειλεί τη Δύση η Ρωσία – Τι δηλώνει ο Μεντβέντεφ – Galaksias.com

Με πυρηνικά πλήγματα απειλεί ανοικτά τη Δύση ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στην περίπτωση που η Ρωσία δεν επιστρέψει στα ανανγωρισμένα το 1991 σύνορά της.  

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας απείλησε την Κυριακή (18/2) να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους στο Λονδίνο, την Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και το Κίεβο.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και η «αποσύνθεση της χώρας» μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια απειλή εκτοξεύεται από τα χείλη του. Οι επικριτές του λένε ότι οι δηλώσεις του είναι μπλόφα και όχι πραγματικά σχέδια της Ρωσίας και έχουν ως στόχο να τρομάξουν τη Δύση ώστε να κάνει παραχωρήσεις.

«Οδηγούν σε παγκόσμιο πόλεμο»

«Οι απόπειρες αποκατάστασης των συνόρων της Ρωσίας του 1991 θα οδηγήσουν μόνο σε ένα πράγμα – έναν παγκόσμιο πόλεμο με τις δυτικές χώρες με τη χρήση ολόκληρου του στρατηγικού (πυρηνικού) οπλοστασίου μας εναντίον του Κιέβου, του Βερολίνου, του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον.

Και εναντίον όλων των άλλων όμορφων ιστορικών τόπων που περιλαμβάνονται εδώ και καιρό στους στόχους πτήσης της πυρηνικής μας τριάδας», δήλωσε ο Μεντβέντεφ αναφερόμενος στην τριάδα των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, των βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από υποβρύχια και των στρατηγικών βομβαρδιστικών με πυρηνικά όπλα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button