ΕνημέρωσηΠολιτική

Απαράδεκτη απόφαση να θέσει εκτός εκκλησίας βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Galaksias Portal News

To νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και η ψήφιση του από τους δύο βουλευτές του νησιού οι οποίοι ανήκουν στην αντιπολίτευση, συζητήθηκε στη γενική ιερατική σύναξη των κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κέρκυρας υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, έθεσε το θέμα της στάσης της Εκκλησίας μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μετά από συζήτηση με τους ιερείς, ομόφωνα η σύναξη κατέληξε σε ανοιχτή επιστολή – ψήφισμα κατά δύο βουλευτών του νησιού.

Η Μητρόπολη Κέρκυρας έθεσε εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη.

Με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αφού χαρακτηρίζει την απόφαση «απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» σημειώνει τα εξής:

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας».

To άρθρο ΠΑΣΟΚ για Μητρόπολη Κέρκυρας: Απαράδεκτη απόφαση να θέσει εκτός εκκλησίας βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button