Κόσμος

Θέατρο ακυρώνει παραστάσεις «φιλο-ουκρανής» συγγραφέως – Galaksias.com

Το θέατρο «Σοβρεμένικ» της Μόσχας ακύρωσε τις παραστάσεις του έργου «Ας χορέψουμε..» που βασίζεται στο θεατρικό έργο της γνωστής Ρωσίδας συγγραφέως Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όπως μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του θεάτρου.

 

Στην ιστοσελίδα του θεάτρου δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ακυρώθηκε η παράσταση. Το έργο της παιζόταν στο συγκεκριμένο από το 2015.

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι φαρσέρ Vovan και Lexus που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο δημοσίευσαν στα κοινωνικά τους δίκτυα ένα βίντεο με τη Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, στο οποίο συνομιλούσαν μαζί της προσποιούμενοι τον επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Άντριι Γερμάκ.

Στη συνομιλία με τους «φαρσέρ», η συγγραφέας είπε ότι οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των βιβλίων της «πηγαίνουν στην Ουκρανία».

Μετά από αυτό, από την Ουλίτσκαγια αφαιρέθηκε ο τίτλος της επίτιμης καθηγήτριας στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Χημικής Τεχνολογίας Μεντελέγιεφ, οι βιβλιοθήκες της Μόσχας σταμάτησαν να δίνουν βιβλία της και ο εκδοτικός οίκος ACT ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πληρωμές βάσει όλων των συμβάσεων με τη συγγραφέα.

Στις 5 Φεβρουαρίου, όπως γράφει ο ρωσικός ιστότοπος Meduza, έγινε γνωστό ότι Θέατρο του Νέου Θεατή στο Περμ ακύρωσε την προβολή της παράστασης «Εβραϊκή ευτυχία» που βασίζεται στο έργο της Ουλίτσκαγια «Ο εγγονός μου Βενιαμίν», χωρίς να αναφερθούν οι λόγοι της ακύρωσης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button