Κόσμος

Εξετάζει κατάπαυση του πυρός 6 εβδομάδων – Ξεπέρασαν τους 33.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Galaksias.com

Μια νέα πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας; με κατάπαυση του πυρός 6 εβδομάδων και απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων εξετάζει η Χαμάς. Συγκεκριμένα μιλούν για εκεχειρία σε τρία στάδια, το πρώτο εκ των οποίων προβλέπει κατάπαυση του πυρός για διάστημα έξι εβδομάδων, ανέφερε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.

Αυτή η πρώτη φάση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 800-900 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπεται εξάλλου η είσοδος στον θύλακα 400-500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια σε καθημερινή βάση και η επιστροφή των κατοίκων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο, στις εστίες τους.

Οχι στην ισραηλινη πρόταση από το Κάιρο

Νωρίτερα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είχε απορρίψει την τελευταία ισραηλινή πρόταση κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε στις συνομιλίες του Καΐρου, όπως ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, ο Άλι Μπαράκα, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ άλλος αξιωματούχος είπε στο ίδιο πρακτορείο ότι δεν επιτεύχθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάνω απο 33.200 νεκροί –
Σχεδόν 76.00 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 33.207 Παλαιστίνιοι, έχουν σκοτωθεί και άλλοι 75.933 έχουν τραυματιστεί κατά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, 8/4, το υπουργείο Υγείας του θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 32 επιπλέον θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button