ΕνημέρωσηΠολιτική

Μέσα στην ημέρα ρύθμιση για τα γενόσημα – Ανώτατη επιβάρυνση των ασφαλισμένων τα 3 ευρώ – Galaksias Portal News

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, μετά τις διαμαρτυρίες από πολίτες αλλά και φαρμακευτικούς συλλόγους για επιπλέον κόστος στα γενόσημα, ανακοίνωσε ότι μέσα στην ημέρα έρχεται σχετική ρύθμιση…

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα γενόσημα, μετά τη ρύθμιση δε θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα.

Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

To άρθρο Γεωργιάδης: Μέσα στην ημέρα ρύθμιση για τα γενόσημα – Ανώτατη επιβάρυνση των ασφαλισμένων τα 3 ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button