Υγεία & Διατροφή

«Προς τι η βιασύνη να ακυρώσουμε διαχρονικές πολιτισμικές μας συνήθειες;» – Galaksias Portal News

Με αιχμηρές διατυπώσεις, για τη ρητορική που αναπτύσσεται υπέρ του νομοσχεδίου της ισότητας στο γάμο, μίλησε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

«Δεν στρουθοκαμηλίζουμε. Υπάρχουν παιδιά στη χώρα μας που ζουν και αναπτύσσονται σε ομόφυλες οικογένειες και ναι, αυτά τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά, σε θέματα καταγωγής, διατροφής, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικού δικαίου. ‘Αρα τυχόν κενά του συμφώνου συμβίωσης οφείλουμε να τα ρυθμίσουμε», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίκληση στο συναίσθημα που επιχειρήθηκε, καθώς και ψευτοδιλήμματα του τύπου ‘ετερόφυλοι γονείς de facto ακατάλληλοι’ και ‘ομόφυλοι γονείς de facto υποδείγματα’ ή νομικά αβάσιμες θεωρίες περί δήθεν de facto κατάληξης των παιδιών ομόφυλων οικογενειών στα ιδρύματα, τη στιγμή που και σήμερα ο νομικός γονέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει τα πάντα στον κοινωνικό γονέα, δεν προσφέρουν στην αλήθεια», ανέφερε η κ. Αραμπατζή.

Σχολίασε επίσης και την επίκληση ερευνών σύμφωνα με τις οποίες, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών έχουν την ίδια ανάπτυξη με τα παιδιά των ετερόφυλων. Όπως είπε οι μελέτες αυτές δεν έχουν εξετάσει την ενήλικη ζωή αυτών των παιδιών, αν και στην ενήλικη ζωή διαμορφώνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

«Προς τι η βιασύνη λοιπόν να ακυρώσουμε διαχρονικές πολιτισμικές μας συνήθειες; Προς τι το ρίσκο να μη διασφαλίσουμε με σιγουριά το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού;», είπε η Φωτεινή Αραμπατζή και αναρωτήθηκε «ποιος μπορεί, συλλήβδην και αξιωματικά, να στερεί από το παιδί τη ζωτική ανάγκη να έχει πατέρα και μητέρα, να του στερεί το σύμβολο, τον ρόλο, τον ακατάλυτο δεσμό με τη μητέρα, όταν αυτό θα τεκνοθετείται από δύο άνδρες, που μπορεί να το αγαπούν και να είναι πανάξιοι άνθρωποι, αλλά μάνα δεν θα είναι κανείς και τότε η σύγχυση και η θολή εικόνα του παιδιού, ως προς τα πρότυπα, δεν θα είναι… αόρατη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτής είπε ότι ο ρόλος της μάνας είναι αναντικατάστατος και πρόσθεσε ότι σήμερα μπορεί να επιτρέπεται η τεκνοθεσία αλλά αύριο μπορεί να επιτραπεί και η «παραγγελία», γιατί μπορεί το νομοσχέδιο να αποκλείει σήμερα την παρένθετη μητέρα, αλλά είναι βέβαιο ότι η εξίσωση των ομόφυλων στο γάμο, τους εξισώνει και στο δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι θα δώσει, σε σχετική προσφυγή, ο ευρωπαίος δικαστής.

Το ίδιο αιχμηρές διατυπώσεις χρησιμοποίησε και για όσους σπεύδουν να χαρακτηρίσουν λαϊκιστές όσους βουλευτές διαφωνούν με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται γύρω από την ισότητα στο γάμο. «Δεν απολογείται η κατά συνείδηση ψήφος. Ψηφίζουμε με τις αρχές και τις αξίες μας, με την περί δικαίου αίσθηση», είπε και αναρωτήθηκε «δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το να εκφράζεις την κοινωνία που σε όρισε να την αντιπροσωπεύεις, ειδικά σε θέματα αξιακά και κοινωνικά είναι παλαιοκομματισμός, ψηφοθηρία, αβουλία, ατολμία, απέναντι στην εκκλησία και το λαό. Προσωπικά έχοντας ψηφίσει μέτρα αντιδημοφιλή και δύσκολα, έχω αναμετρηθεί με το πολιτικό κόστος, και δεν δείλιασα ποτέ, ακόμα και στα πολύ δύσκολα που πέρασε αυτή η παράταξη».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button