Επικαιρότητα

200 παιδιά στον καταυλισμό Ρομά εξετάστηκαν από οδοντιάτρους (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 200 παιδιά στον καταυλισμό Ρομά εξετάστηκαν από οδοντιάτρους (vid)

Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής στοματικής υγείας εξετάστηκαν παιδιά Ρομά – Σημαντική δράση της 7ης ΥΠΕ για τη στοματική υγεία των παιδιών

Διακόσια παιδιά στον καταυλισμό Ρομά στο Ηράκλειο εξετάστηκαν από οδοντιάτρους για τη στοματική τους υγεία, στο πλαίσιο δράσης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Στόχος της δράσης είναι να καταστεί αντιληπτό ότι η διατήρηση της υγείας του στόματος είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της γενικής υγείας και της ποιότητας ζωής.

Τον καταυλισμό Ρομά επισκέφτηκε κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας αποτελούμενο από 8 οδοντιάτρους των ΚΥ Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Αρκαλοχωρίου, Μοιρών, Ηρακλείου και Ανωγείων και 4 νοσηλευτές του ΚΥ Ηρακλείου, εξετάζοντας τη στοματική υγεία των παιδιών ηλικίας 4 έως 17 ετών.

 Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες σε θέματα στοματικής υγιεινής σε κηδεμόνες και παιδιά, ενώ προγραμματίζεται η αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων διαπιστώνονται.

Η δράση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με τον συντονιστή οδοντιάτρων κ. Βλασιάδη, την αν. συντονίστρια οδοντίατρο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αλεξάκη και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου – Παράρτημα Ρομά.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button