Επικαιρότητα

Ένα βήμα πίσω το υπουργείο – Νέος σχεδιασμός για την χωροθέτησή τους (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Λασίθι

Υπεράκτια αιολικά πάρκα στο Λασίθι: Ένα βήμα πίσω το υπουργείο – Νέος σχεδιασμός για την χωροθέτησή τους (vid)

Μετά τις έντονες αντιρρήσεις Περιφέρειας, δημάρχου, ξενοδόχων και άλλων φορέων, το υπουργείο Περιβάλλοντος άλλαξε το αρχικό σημείο χωροθέτησης, δυτικότερα, υποστηρίζοντας ότι οι ανεμογεννήτριες δεν θα είναι ορατές από τα σημεία ενδιαφέροντος της Ελούντας

Κάθετα αντίθετος με την ανάπτυξη παράκτιων αιολικών πάρκων στον κόλπο της Ελούντας εμφανίστηκε ο Νίκος Ξυλούρης στη διάρκεια συνάντηση του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τουριστική περιοχή από την οπτική όχληση και όχι μόνο. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος εξέφρασε την αντίθεση του για το μέγεθος του υπεράκτιου αιολικού πάρκου αλλά και για την χωροθέτηση ανεμογεννητριών σε περιοχές Νατούρα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. 

Μετά τις έντονες αντιρρήσεις Περιφέρειας, δημάρχου, ξενοδόχων και άλλων φορέων, το υπουργείο Περιβάλλοντος άλλαξε το αρχικό σημείο χωροθέτησης, δυτικότερα, υποστηρίζοντας ότι οι ανεμογεννήτριες δεν θα είναι ορατές από τα σημεία ενδιαφέροντος της Ελούντας. Την ίδια ώρα τα νέα δεδομένα προκάλεσαν ικανοποίηση στον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Νίκο Ξυλούρη.

Αντιθέτως, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέφρασε τις ενστάσεις του σε σχέση με τη χωροθέτηση των πλωτών αιολικών πάρκων.  Παράλληλα, ο κ. Μενεγάκης υποστήριξε ότι η ανάπτυξη τους σε μικρό σχετικά βάθος από την ακτογραμμή καθιστά την όχληση δυσβάστακτη και ότι παραμένουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όχλησης και για τον κόλπο του Μιραμπέλλου.

Όπως εκτιμά ο κ. Ξυλούρης, το επίμαχο ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το επόμενο τρίμηνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button