ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Πόλεμος» μεταξύ Reuters και Elon Musk με φόντο το νέο φθηνό ηλεκτρικό της Tesla

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε ανοικτή σύγκρουση πλέον ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με φόντο το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό μοντέλο των 23.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε ότι η εταιρία του αποφάσισε να  κατασκευάσει το μελλοντικό entry-level EV των 23.000 ευρώ, στο γερμανικό εργοστάσιό της. Ο ίδιος βρέθηκε στο Gigafactory του Βερολίνου και ενημέρωσε τους εργαζομένους πως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παραχθεί το λεγόμενο Model 2. Η Tesla εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο EV των 23.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό και ενώ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα χρονοδιάγραμμα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα φτάσει σε μαζική παραγωγή πριν από το 2027.

Το Reuters όμως αναφέρει πως έχει στα χέρια του εσωτερικά έγγραφα της Tesla τα οποία αναφέρουν ξεκάθαρα την ακύρωση παραγωγής του φθηνού αυτού μοντέλου. Σύμφωνα με το Reuters και το αποκλειστικό του ρεπορτάζ, η διοίκηση της Tesla λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από την Κίνα άλλαξε προτεραιότητες και ενημέρωσε με mails τους προμηθευτές της πως η προσοχή της εταιρίας στρέφεται πλέον στα robotaxi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Elon Musk χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του «Χ» για να απαντήσει σε αυτά τα δημοσιεύματα λέγοντας «Το Reuters λέει ψέματα, πάλι».

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της Tesla ανέφερε πως στις 8 Αυγούστου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των ρομποταξί τα οποία θα κινούνται πλήρως αυτόνομα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button