ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Guardian υμνεί τη Σκάλα Ερεσού στη Λέσβο και τις Σεϋχέλλες στην Ικαρία – Galaksias Portal News

Δύο παραλίες του Βορείου Αιγαίου επαινεί σε άρθρο του ο  βρετανικός Guardian που βάλθηκε να “ζεστάνει” τα όνειρα των αναγνωστών του. Πρόκειται για τις Σεϋχέλλες στην Ικαρία και τη Σκάλα Ερεσού στη Λέσβο.

Σεϋχέλλες, Ικαρία
Ένας από τους καλύτερους προορισμούς της Lonely Planet για το 2024, το νησί της Ικαρίας φημίζεται για τη μακροζωία των κατοίκων του. Σε ένα νησί διάσπαρτο με εντυπωσιακούς κολπίσκους, η παραλία των Σεϋχελλών, 15 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας, του Αγίου Κηρύκου, εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό δέλεαρ, επισημαίνει ο Guardian.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετές ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη, μέσω ενός ορεινού δρόμου που διασχίζει σεληνιακά τοπία διάσπαρτα με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, η Ερεσός ήταν η γενέτειρα της ποιήτριας Σαπφούς τον έβδομο αιώνα π.Χ. Το ίδιο το θέρετρο αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ζωής: vegan καφέ και κέντρα γιόγκα και διαλογισμού πλαισιώνουν την πεζοδρομημένη παραλία, δίπλα σε παραδοσιακές ταβέρνες όπου σερβίρουν ούζο σχεδόν με τα πάντα. Η παραλία είναι καθαρή και σπάνια γεμάτη κόσμο, και υπάρχουν πολλά οικονομικά καταλύματα είναι μεταξύ άλλων στη αναφορά για την πανέμορφη αυτή παραλία της Λέσβου.

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button