ΑθλητικάΕνημέρωση

Μια εβδομάδα χωρίς δίκτυο ύδρευσης – Δεν βρίσκουν το πετρέλαιο – Galaksias Portal News

Μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό πετρελαίου σε κάποια τεπόζιτα σπιτιών της πόλης της Ζακύνθου και όχι μόνο, το δίκτυο ύδρευσης παραμένει κλειστό, αλλά -και παρά τις έρευνες της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, με εκσκαφές και πλύσεις σε διάφορα σημεία- το σημείο εισροής του… “υπόπτου” πετρελαίου, δεν έχει εντοπιστεί.

Η ΔΕΥΑΖ με ανακοινώσεις ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των ερευνών, καθώς και για τους δρόμους της πόλης που υδροδοτούνται με βυτιοφόρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“1/ Οι εργασίες ξεκίνησαν στο Υπαίθριο Θέατρο, σήμερα επισκευάσθηκε βλάβη πριν την οδό Χιώτη ενώ αύριο θα γίνει εκσκαφή στην αρχή της περιοχής που έπεσε το πετρέλαιο. Μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΕΧΕΙ εντοπιστεί πετρέλαιο.

2/Σήμερα πραγματοποιήθηκε πλύσιμο του αγωγού από τον Άγιο Λαζαρο, την Τερτσέτη έως και το κατάστημα 24ωρες

3/Σε όσες περιοχές δεν ολοκληρώθηκε η διανομή νερού σύμφωνα με το σημερινό (19.01.2024) προγραμματισμό, θα συνεχιστεί και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4/Η διανομή νερού σε οικίες και επιχειρήσεις γίνεται ΔΩΡΕΑΝ Εκ της ΔΕΥΑΖ”

Η επισήμανση για τη δωρεάν διανομή νερού τονίζεται ιδιαίτερα, μετά από τις καταγγελίες και του ιδίου του Δημάρχου για αισχροκέρδεια από ορισμένους επαγγελματίες υδρομεταφορείς. Το θέμα της εισροής πετρελαίου στο δίκτυο και όλες οι εξελίξεις γύρω από αυτό, παρακολουθούνται από την Εισαγγελία Ζακύνθου, στην οποία έχουν προσφύγει και καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Δ. Τουρκάκης, καθώς και μέλη της αντιπολίτευσης και διάφοροι φορείς του νησιού, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Η υδροδότηση, με κάθε είδους βυτία, γίνεται σχεδόν σε 24ωρη βάση και πάντα με την πολύτιμη συμβολή εθελοντικών ομάδων που διανέμουν νερό με τα πυροσβεστικά τους, αλλά και των εργαζομένων του Δήμου, που έχουν ξεπεράσει εαυτούς.

Παρ’όλα αυτά, τα παράπονα από πολίτες δεν λείπουν, είτε γιατί η ποσότητα νερού που πήραν εξαντλήθηκε γρήγορα, είτε γιατί δεν προμηθεύονται νερό όσο συχνά θα ήθελαν. Σε κάθε περίπτωση, η ταλαιπωρία των περίπου 1500 νοικοκυριών της πόλης της Ζακύνθου, φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button