ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Πόνσε πήρε το «όπλο» του και οδηγεί την ομάδα του Αλμέιδα – Galaksias Portal News

Ο Λιβάι Γκαρσία απουσιάζει από τα τελευταία ματς της ΑΕΚ, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα βρήκε σκόρερ στο πρόσωπο του Εζέκιελ Πόνσε. Μετά το χατ τρικ κόντρα στον Ατρόμητο, ο Αργεντινός πέτυχε άλλα δυο κόντρα στον ΟΦΗ και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη (3-0), στο ματς της 20ης αγωνιστικής της Super League. Buzzer beater γκολ ο Φαν Βέερτ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έκι Πόνσε, η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΦΗ με 3-0 μέσα στην “OPAP Arena” και -με παιχνίδι περισσότερο από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που κοντράρονται στην Τούμπα, στη συνέχεια- έφτασε τους 45 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League (στο +1 από τις δυο ομάδες).

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί να απειλήσει την άμυνα του ΟΦΗ, κυρίως με σέντρες. Σε κάθε της προσπάθεια, η Ένωση ανέβαζε αρκετούς παίκτες στα αντίπαλα καρέ, αλλά οι μπαλιές που έβγαζε δεν ήταν καλές. Σε μια από αυτές, ο Πόνσε ανάγκασε τον Σωτηρίου σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Τελικά, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28’. Ο Πήλιος έκλεψε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η Ένωση έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Τσούμπερ να «σπάει» ωραία σε θέση μέσα δεξιά στον Πόνσε, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί εκτέλεσε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με το 4ο γκολ του Αργεντινού σε δυο ματς.

Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να βγάλει «ενέργεια» στο χώρο του κέντρου και να περιορίσει την επιθετικότητα της ΑΕΚ. Η Ένωση έπαιξε από τα άκρα και είχε ευκαιρίες με σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Ο ΟΦΗ έδειξε επιθετική διάθεση, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 54’. Ο Θοράρινσον έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Φελίπε έπιασε το σουτ στην κίνηση -προ του Βίντα- αλλά ο Στάνκοβιτς έκανε καταλυτική επέμβαση.

Παρά την προσπάθεια του ΟΦΗ, η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 67’. Ο Στάνκοβιτς έδιωξε και έβγαλε μπαλιά στον Πόνσε, ο Σωτηρίου βγήκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε το σουτ του επιθετικού της ΑΕΚ με το σώμα, αλλά ο Αργεντινός επέμεινε και σκόραρε με νέο σουτ για το 2-0.

 

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές και το ματς κύλησε προς το φινάλε του, με τον ΟΦH να ζητάει πέναλτι στο 88’ για χέρι του Βίντα, με τον διαιτητή και το VAR να μη δίνουν κάτι. Στο 90+2’ ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε πέναλτι υπέρ της Ένωσης, για μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Ελίασον, αλλά είδε τελικά τη φάση στο onfield review και το ακύρωσε. Στην επανεκκίνηση του ματς, ο Λαμπρόπουλος έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Φαν Βέερτ -που τον πίεσε- πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα απέναντι από τον Σωτηρίου για το τελικό 3-0.

To άρθρο ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Ο Πόνσε πήρε το «όπλο» του και οδηγεί την ομάδα του Αλμέιδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button