ΑθλητικάΕνημέρωση

H Αφροδίτη της Μήλου έγινε αθλήτρια και πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

H Αφροδίτη της Μήλου θα βγει από το μουσείο του Λούβρου και θα πάρει θέση στα σκαλιά της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Αφροδίτη της Μήλου θα έχει την τιμητική της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισίου, καθώς το μαρμάρινο άγαλμα που βρίσκεται στο μουσείου του Λούβρου, θα μετακομίσει στα σκαλιά της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα.

Έξι γλυπτά, καθένα από αυτά ν’ αναπαριστά ένα Ολυμπιακό/ Παραολυμπιακό άθλημα, στην έκθεση «Beauty and Gesture», θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, σε μια πολύ όμορφη κίνηση.

Πολύχρωμα έργα από τον καλλιτέχνη Λοράν Περμπός θα αναπαραστήσουν τον Ολυμπισμό, για να γιορτάσουν τον αθλητισμό και την τέχνη, στην έδρα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχει στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

«Ο Γάλλος εικαστικός Λοράν Περμπός συνέλαβε την καλλιτεχνική ιδέα, επιλέγοντας για κάθε γλυπτό τα εξής αθλήματα: το μπάσκετ, την πυγμαχία, τον ακοντισμό, την παρατοξοβολία, το σέρφινγκ και το τένις. Εμπνευσμένες από την Αφροδίτη της Μήλου, αυτές οι γυναικείες φιγούρες από ακρυλική ρητίνη κρατούν η καθεμία ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το άθλημά της, μια αλληγορία που έρχεται σε αντίθεση με τη συλλογική φαντασία που συνδέει τον αθλητισμό με τους άνδρες και αντανακλά την εξέλιξη των Αγώνων,» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα “sortiraparis”.

Το καθένα από τα έργα αυτά είναι συνδεδεμένο με ένα χρώμα του ουράνιου τόξου, συμβολίζοντας τα ίσα δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Επιπλέον, η Ολυμπιακή φλόγα θα «φωτίσει» αυτές τις «Αφροδίτες» στις 14 Ιουλίου.

To άρθρο H Αφροδίτη της Μήλου έγινε αθλήτρια και πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button