ΕνημέρωσηΠολιτική

Ενοχλήθηκε ο Μάκης Βορίδης με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και… προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε ενοχλημένος επειδή γράφτηκαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και… άναψε νέες «φωτιές» για το θέμα.

Μόλις χθες, Πέμπτη (29/2/24) φοιτητές ξαναέγραψαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη, μετά το πρόσφατο… σβήσιμό τους, που προκάλεσε αντιδράσεις. Σήμερα, πριν προλάβουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», είπε μεταξύ άλλων:

«Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί».

«Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστό Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό».

Ο κύριος Βορίδης έκανε ξεκάθαρο ότι «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο.

«Βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούνε άμεσα» τόνισε.

Όσο για το δικαστικό κομμάτι της τραγωδίας των Τεμπών, ο κύριος Βορίδης τόνισε ότι «θα πρότεινα να συμφωνήσουμε όλοι οι πολιτικοί να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση ό,τι αφορά στις ενέργειες της δικαιοσύνης».

Για το μπάζωμα του σημείου που έγινε το δυστύχημα είπε ότι αυτό έγινε μόνο στη μία πλευρά. «Αν η συγκάλυψη ήταν ο σκοπός, μπάζωσαν μόνο δεξιά και δεν μπάζωσαν αριστερά»;

 

To άρθρο Ενοχλήθηκε ο Μάκης Βορίδης με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και… προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button