Κόσμος

Απευθύνει σήμερα διάγγελμα – Τι θα ανακοινώσει – Galaksias.com

Το διάγγελμα θα μεταδοθεί κατά την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ (160 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου), όπου θα δώσει το παρών και η βασίλισσα Καμίλα.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι ακριβές το περιεχόμενο της ομιλίας του Καρόλου, ωστόσο, εικάζεται πως ο ίδιος θα διαβεβαιώσει πως η μοναρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παλάτι το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται ο Κάρολος να αναφερθεί και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τόσο ο ίδιος όσο και η Κέιτ Μίντλετον.

Επιπλέον, στο διάγγελμά του προς τους Βρετανούς, ο Κάρολος αναμένεται να τονίσει τη σημασία της φιλίας «ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές».

Σημειώνεται ότι η θρησκευτική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης είναι μία ετήσια παράδοση και σηματοδοτεί την έναρξη του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει τα «ηνία» της βασιλικής οικογένειας – Ποιος είναι

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που ποτέ δεν απασχόλησε με σκάνδαλα και οι πληροφορίες θέλουν να ήταν το αγαπημένο παιδί της μητέρας του της αείμνηστης Ελισάβετ βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς ο αδελφός του βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Έντουαρντ ο οποίος θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο προσωρινός πρωταγωνιστής της βασιλικής οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποσύρονται από τα δημόσια καθήκοντα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου -το μικρότερο παιδί του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- έχει αναλάβει περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις και ευθύνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου του τον Φεβρουάριο και η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά» τον Ιανουάριο.

Η Κέιτ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μετά την επέμβαση και υποβάλλεται σε «προληπτική» χημειοθεραπεία, δίνοντας τέλος σε εβδομάδες εικασιών και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την υγεία και το πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον Independent, η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις μετά τη διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, αλλά έχει πάρει και κάποια άδεια για να τον βοηθήσει να αναρρώσει.

Έτσι ο πρίγκιπας Έντουαρντ αναλαμβάνει όλο και περισσότερα καθήκοντα.

Το γεμάτο βασιλικές υποχρεώσεις πρόγραμμα

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Δούκας του Εδιμβούργου έκανε μια εμφάνιση στο Right Stuff Amateur Boxing Club στο Staffordshire, το οποίο ενθαρρύνει τους νέους να συμμετέχουν σε υγιείς κοινωνικές συμπεριφορές. Επίσης έδωσε το «παρών» στο βρετανικό εθνικό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας τον Φεβρουάριο και έπαιξε έναν αγώνα μπάντμιντον με τη σύζυγό του στο All England Open Badminton Championships.

Το 2023 ανέλαβε 297 βασιλικές υποχρεώσεις, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό βασιλικών προσώπων εκείνης της χρονιάς μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα, τη βασιλική πριγκίπισσα.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ, είναι το τρίτο πλέον υψηλόβαθμο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μετά τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μετά τη διάγνωση του καρκίνου του, ο βασιλιάς Κάρολος απέχει από τα καθήκοντα του αν και θα παραστεί στην πασχαλινή λειτουργία της Κυριακής (31/3). Αντίθετα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα κάνουν διάλειμμα τεσσάρων εβδομάδων από τις βασιλικές υποχρεώσεις, καθώς η Κέιτ λαμβάνει θεραπεία.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ είναι ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και υπηρέτησε για λίγο στους Βασιλικούς Πεζοναύτες.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι σήμερα το έβδομο πιο δημοφιλές μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov. Περίπου το 42% του βρετανικού κοινού έχει θετική άποψη γι’ αυτόν, σε σύγκριση με το 17% που τον βλέπει αρνητικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button