Κόσμος

Χωρίς άδεια παραμονής οι ισραηλινοί στη Γερμανία μέχρι τέλος Απριλίου – Galaksias.com

Παρατείνει για επιπλέον τρεις μήνες το δικαίωμα που έχουν οι Ισραηλινοί να μένουν στη Γερμανία χωρίς άδεια παραμονής η γερμανική κυβέρνηση.   

Οι Ισραηλινοί υπήκοοι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μέχρι τις 26 Απριλίου χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής ή παράταση της παραμονής τους χωρίς βίζα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22/1 το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Ισραηλινοί πολίτες μπορούν να μείνουν στη Γερμανία για 90 ημέρες χωρίς την απαίτηση κατοχής βίζας. Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 26 Απριλίου θα εξαιρούνται πλέον από την απαίτηση να έχουν άδεια διαμονής για να παραμείνουν στη χώρα, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Με αυτή τη ρύθμιση δίνουμε τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς πολίτες να μείνουν στη Γερμανία για άλλους τρεις μήνες, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτημα για άδεια διαμονής. Αυτή είναι μια ρεαλιστική και χωρίς γραφειοκρατίες βοήθεια για ανθρώπους που θέλουμε να υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button