Επικαιρότητα

“Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκυ, κανείς δεν του δίνει χρήματα” – Galaksias.com

Την άποψη ότι ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς αφενός κανείς δεν του δίνει χρήματα και αφετέρου αντιμετωπίζει και εσωτερική κρίση, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Σταμάτησε να λαμβάνει χρήματα, δεν υπάρχουν αρκετά κονδύλια για αυτόν από το εξωτερικό, έχει ταραχώδη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι άνθρωποι. Πρέπει να καμουφλάρει τις θέσεις του με κάτι. Και γι’ αυτό ανακοινώνει τέτοια παράλογα διατάγματα», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το διάταγμα του «σχετικά με τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας που κατοικούνται ιστορικά από Ουκρανούς».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι εδαφικές διεκδικήσεις του Ζελένσκι στη Ρωσία είναι μια προσπάθεια απόκρυψης προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το «καθεστώς» του Κιέβου.

«Αυτό δεν είναι βλακεία. Αυτή είναι πιθανώς μια προσπάθεια να κρύψουμε τα προβλήματα. Ο Zelenskyy έχει πραγματικά μεγάλα προβλήματα. Και φαίνεται ότι θα έπρεπε ήδη να έχει καταλάβει τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει όλο αυτό. Αλλά δεν θέλει», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος προσπαθεί να διατηρήσει την υποστήριξη του λαού του, αλλά αποτυγχάνει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ζελένσκι κατονόμασε μια σειρά από ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, ως εδάφη «ιστορικά κατοικημένα» από Ουκρανούς και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να καταρτίσει ένα σχέδιο για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών που ζουν σε αυτήν την περιοχή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button