ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα – Galaksias Portal News

Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της G7 στο Κάπρι της Ιταλίας, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην Κίνα, την οποία κατηγορούν ότι παρέχει αυξανόμενη υποστήριξη στην πολεμική μηχανή της Ρωσίας εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε, σύμφωνα με Αμερικανούς διπλωμάτες, τις ανησυχίες του για το συγκεκριμένο ζήτημα στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης αφιερωμένης στην στήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα που δίνει εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ ευελπιστούν ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα ασκήσουν πίεση στο Πεκίνο προκειμένου να μειώσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη Μόσχα, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει πως τα ρωσικά στρατεύματα αποκομίζουν εδαφικά κέρδη στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν θα αναχωρήσει στις 23 Απριλίου για τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα, σε μια περίοδο εντάσεων στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι διαπιστώνουν εδώ και μήνες τη μεταφορά εξοπλισμού από την Κίνα προς τη Ρωσία, τα οποία η Μόσχα χρησιμοποιεί για να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία της, με εμφανή αντίκτυπο στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε το πρωί στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν πως η παράδοση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου», εν αναμονή της έγκρισης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενός νέου πακέτου βοήθειας ύψους 61 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα «βοηθά τη Ρωσία να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο με τρόπο που συνιστά απειλή για την Ουκρανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε σε δημοσιογράφους κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Εκτίμησε ότι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων θα αντικατοπτρίζεται στο τελικό ανακοινωθέν της G7 την Παρασκευή.

Την G7 απαρτίζουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Ιταλία, η οποία έχει αναλάβει φέτος την εκ περιτροπής προεδρία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button