ΕνημέρωσηΠολιτική

Γ. Αμυράς: Περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός του 2022

Περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα δημιουργηθούν εντός του νέου έτους σύμφωνα με τον Γιώργο Αμυρά.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή, σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Πιπιλή από τη ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στην απήχηση που έχει το πρόγραμμα στους δήμους, καθώς 328 από τους 332 συνολικά έχουν καταθέσει υποβάλλει προτάσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» και το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στη δημιουργία χώρων φόρτισης. Στην Ελλάδα πάντως, σήμερα λειτουργούν 1.100 σημεία φόρτισης, από τα οποία τα 400 είναι της ΔΕΗ, αριθμός που υπερκαλύπτει τον ευρωπαϊκό στόχο για έναν φορτιστή ανά 10 οχήματα.

Απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ ο Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 θα δημιουργηθούν 10.291 σημεία φόρτισης, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα «φορτίζω παντού», που θα προβλέπει τη λειτουργία τέτοιων σημείων και σε ιδιωτικούς χώρους.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger