Επικαιρότητα

Συνελήφθη ηθοποιός ως μέλος κυκλώματος που «ξάφριζε» αυτοκίνητα – Τι βρέθηκε στην έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του

Η συμμορία έκλεβε οχήματα και είχε αποκομίσει λεία που έφτανε σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ. Πώς δρούσε ο ηθοποιός.

Συνεργείο αυτοκινήτων στο Μενίδι διατηρούσε ο ηθοποιός, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια για το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα σε όλη την Αττική και φέρεται να είχε αποκομίσει λεία που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την παρακολούθηση του συνεργείου του ηθοποιού διαπιστώθηκε ότι δίπλα από αυτό λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, χώρος δηλαδή όπου κατέληγαν κλεμμένα αυτοκίνητα που «έσπαγαν» σε κομμάτια για να πουληθούν τα ανταλλακτικά τους. Από την παρακολούθηση των αστυνομικών προέκυψε ότι το αυτοσχέδιο διαλυτήριο είχε στηθεί σε ανώνυμη οδό και είχε υψηλή περίφραξη από τσίγκους (για να μην είναι ορατό τι συμβαίνει στο εσωτερικό του) και μία μεγάλη διπλή πόρτα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το χώρο επισκεπτόταν τακτικά το αρχηγικό μέλος του κυκλώματος με ένα κλειστό φορτηγάκι, στο οποίο φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

Σε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., όπως μεταδίδειτ ο ieidiseis.gr, στο σπίτι του ηθοποιού στο Μενίδι βρέθηκαν τρία αεροβόλα πιστόλια, ένα περίστροφο και εννιά μαχαίρια.

Πώς δρούσε η συμμορία

Το άτομο με τον αρχηγικό ρόλο είναι ένας 36χρονος, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας με έδρα τα Άνω Λιόσια, όπου διατηρούσε συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων. Ο 36χρονος παραλάμβανε τα αποσυναρμολογημένα εξαρτήματα των οχημάτων από 43χρονο συνεργό του και τον ηθοποιό και αναλάμβανε την πώλησή τους. Ο αρχηγός φέρεται να χειριζόταν προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρίες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις εταιρείες που ήλεγχε. Επιπλέον, στο συνεργείο – φανοποιείο του παραδίδονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν. Διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον αδερφό του αρχηγού, ο οποίος διατηρούσε εταιρία στη Μεταμόρφωση και ο οποίος φέρεται να είχε κομβικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

Ένας τέταρτος συλληφθείς είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα επί της Λεωφ. Πόρτου Ράφτη στο Μαρκόπουλο αυτοσχέδιου διαλυτηρίου. Παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους στα επί μέρους ανταλλακτικά τους. Όταν ολοκλήρωνε τον κύκλο των εργασιών του, με την χρήση κλειστών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων τύπου βαν τα παρέδιδε στο συνεργείο – φανοποιείο του αρχηγικού μέλους.

Το κύκλωμα έκλεβε οχήματα με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση όπως MERCEDES μοντέλων SLK και SMART, VOLKSWAGEN μοντέλο GOLF, TOYOTA μοντέλων CH-R και ΥARIS, PEUGEOT μοντέλων 208, 2008 και 3008, FORD μοντέλο FIESTA, FIAT μοντέλο 500, BMW, μοντέλο GS 1250 R, OPEL μοντέλο CROSSLAND, CITROEN μοντέλο C3, RENAULT μοντέλο CAPTUR.

Η λεία του κυκλώματος υπολογίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. στις 980.000 ευρώ. 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button