ΕνημέρωσηΟικονομία

Γ. Περιστέρης: Μονόδρομος η μαζική στροφή στις ΑΠΕ

«Έκρηξη» σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το 2021, καθώς ανήλθαν σε 405,4 εκατ. ευρώ, έναντι 248,7 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα κέρδη προ φόρων, με την ενσωμάτωση της ζημίας στις ΗΠΑ, διαμορφώθηκαν σε 4,4 εκατ. ευρώ, έναντι 89,6 εκατ. ευρώ το 2020. Η επιβάρυνση των ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων ύψους 94 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα της αποεπένδυσης από τα τρία αιολικά πάρκα στο Τέξας των ΗΠΑ, όπως αυτή έχει γνωστοποιηθεί και σε προηγούμενες ανακοινώσεις. Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι η ζημία από την εν λόγω αποεπένδυση είναι ένα μη επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, δηλαδή η κερδοφορία από το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου (ηλεκτροπαραγωγή, διασυνοριακή εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευαστική δραστηριότητα και παραχωρήσεις – ΣΔΙΤ) σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης πλην ΗΠΑ, διαμορφώθηκαν στα 69 εκατ. ευρώ, έναντι 58,4 εκατ. ευρώ το 2020.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger