Επικαιρότητα

«Δάσος» η κοίτη του ποταμού Κλαδισού – Παραμένει ακαθάριστη παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας (vid) – Ειδήσεις

Αθωράκιστη σε πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα είναι η περιοχή του Κλαδισού στα Χανιά όπου παρά τις σαφείς οδηγίες  του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας η κοίτη του ποταμού θυμίζει δάσος –  Η αντιπεριφέρεια μιλά για αδυναμία παρέμβασης λόγο υδροβιότοπου ενώ στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους οι κάτοικοι εισπράττουν σιωπή

  • Ακαθάριστη η κοίτη παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
  • «Υδροβιότοπος το ακαθάριστο τμήμα», λέει η Αντιπεριφέρεια
  • Σιωπή στις εκκλήσεις των κατοίκων για καθαρισμό του ποταμού

Κάθε άλλο παρά ποτάμι θυμίζει η κοίτη του ποταμού Κλαδισού από τον κόμβο μέχρι και την οδό Σελίνου, με την βλάστηση να απειλεί να καλύψει ακόμη και τα πρόσφατα κατασκευασμένα γεφυράκια για τους περιπατητές.

Λίγες ώρες μετά την κατεπείγουσα επιστολή του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια προς τους δήμους και τις περιφέρειες με την οποία ζήτησε μεταξύ άλλων την κατά προτεραιότητα εκτέλεση έργων καθαρισμού των ρεμάτων και ποταμών, η εικόνα που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός είναι απογοητευτική.

Στην εκβολή του ποταμού η βλάστηση καλύπτει ακόμη και πέτρινες κατασκευές με τους κατοίκους της περιοχής πάντως να μιλούν για μπαζώματα και αλλαγή της κοίτης σε πολλά σημεία που ανατρέπουν τη φυσική ροή των νερών του ποταμού.

Ήταν Οκτώβριος του 2019 όταν τα νερά του Κλαδισού υπερχείλισαν απειλώντας σπίτια και περιουσίες.

Στις εκκλήσεις τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν το μπαλάκι των ευθυνών να αποδίδεται από τον δήμο στην αντιπεριφέρεια.

Η Αντιπεριφέρεια Χανίων μιλά για επαρκείς καθαρισμούς στα πεδία αρμοδιότητας της, υποστηρίζει πως το τμήμα του Κλαδισού που δεν καθαρίζεται είναι υδροβιότοπος και αφήνει αιχμές στο Υπουργείο για ανύπαρκτη χρηματοδότηση των περιφερειών για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button