ΕνημέρωσηΠολιτική

Ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το κλείσιμο δρόμων – Αντιπροσωπεία στέλνει στα μπλόκα ο Αυγενάκης 

Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με ανοιχτούς δρόμους, το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου στους αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και με κλείσιμο δρόμων.

Σε μια προσπάθεια συνεννόησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης αποστέλλει το μεσημέρι αντιπροσωπεία του υπουργείου σε μπλόκο της Βόρειας Φθιώτιδας στα σύνορα με τη Θεσσαλία, για συζήτηση με εκπροσώπους των αγροτών.

Όπως αποκάλυψε το newsit.gr η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών, την προκαταβολική είσπραξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.). Πρόκειται για μία παρέμβαση χωρίς δημοσιονομικό αποτύπωμα, καθώς στην πραγματικότητα θα λάβουν πιο μπροστά τους σχετικούς πόρους.

Την ίδια ώρα, πηγές της κυβέρνησης, απαντώντας στο αίτημα του αγροτικού κόσμου για μη εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π., σημειώνουν ότι αν δεν εφαρμοστεί θα χαθούν πόροι 2,8 δις, και παραπέμπουν στην απόφαση των Βρυξελλών για επανεξέταση πτυχών της Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής.

‘Όσον αφορά δε, στο αίτημα για αποζημίωση στο 100% για τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές, οι ίδιες πηγές σημειώνουν με έμφαση ότι την τετραετία 2020 – 2023 καταβλήθηκαν μόνο από τον ΕΛΓΑ, άνω του 1 δις ευρώ για αγροτικές κινητοποιήσεις, ποσό πολύ μεγαλύτερο, όπως τονίζουν, από τις εισφορές των αγροτών.  Πρόκειται για ενισχύσεις που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τα χρήματα όλων των Ελλήνων φορολογομένων και τα χρήματα αυτά πρέπει να κατανέμονται δίκαια σε όλες τις κοινωνικές ομάδες για να υπάρχει κοινωνική συνοχή, το μήνυμα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, με φόντο τις αποφάσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ακόμη και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά πως: «κανείς δεν ωφελείται από τη διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, από αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους αγρότες».

To άρθρο Ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το κλείσιμο δρόμων – Αντιπροσωπεία στέλνει στα μπλόκα ο Αυγενάκης  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button