ΑθλητικάΕνημέρωση

Νίκη και πρώτη θέση για τους «πράσινους» στην Basket League – Galaksias Portal News

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε του αγώνα, αλλά νίκησε έστω κι έτσι, με 85-80 τον Ολυμπιακό, για τη 15η αγωνιστική της Basket League και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση της βαθμολογίας και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε ένα ντέρμπι που “σημαδεύτηκε” από τους τραυματισμούς των Σλούκα και Μιλουτίνοφ, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος και βρέθηκε με διψήφια διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός “πάλεψε” ακόμη και χωρίς ψηλό το παιχνίδι, μειώνοντας και στον πόντο. Στις λεπτομέρειες τελικά οι “πράσινοι” κατάφεραν να κρατήσουν να φθάσουν στη νίκη, με κλέψιμο και βολές του Καλαϊτζάκη.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 20-4 του Ολυμπιακού, με πρωταγωνιστές τους Γκραντ και Ναν, αλλά ο Ολυμπιακός “μάζεψε” γρήγορα τη διαφορά, με τους Πίτερς και Πετρούσεφ να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε έτσι με το 23-18 υπέρ των “πρασίνων”.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός είχε ένα νέο ξέσπασμα στην επίθεση, με τον Ναν να είναι ασταμάτητος και να φθάνει τους 15 πόντους. Το ΟΑΚΑ πήρε έτσι “φωτιά”, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε την εμπειρία του και βρήκε απαντήσεις. Ο Πετρούσεφ συνέχισε το δικό του “κρεσέντο” και έφθασε τους 13 πόντους, ενώ ο Γκος άρχισε να παίρνει μπροστά και με δικά του συνεχόμενα καλάθια έφερε τους Πειραιώτες σε απόσταση… βολής, για το 44-42 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα γρήγορο 6-0 και πήρε ξανά προβάδισμα ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Ο Μήτογλου έγινε νέος “πόλος” για τους “πράσινους” στην επίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός είδε τον Πετρούσεφ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τον Λαρεντζάκη να πετυχαίνει πόντους από τον πάγκο. Οι Πειραιώτες έχασαν όμως στο διάστημα αυτό τον Μιλουτίνοφ με τραυματισμό, ενώ και ο Παναθηναϊκός είχε τον Σλούκα εκτός με σφίξιμο στο πόδι από το πρώτο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” διατήρησαν πάντως το προβάδισμα και το σκορ ήταν 63-54 στο 30′.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε γρήγορα στο σκορ με 8 συνεχόμενους πόντους του Γκριγκόνις και έδειξε να “τελειώνει” το ματς, αφού αποβλήθηκε με 5 φάουλ και ο Πετρούσεφ για τον Ολυμπιακό, που έμεινε χωρίς ψηλό. Οι Πειραιώτες έβγαλαν όμως αντίδραση και εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα του “τριφυλλιού” για να κάνουν “θρίλερ” το ντέρμπι. Με τρίποντο του Πίτερς μείωσαν στον πόντο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και το ματς οδηγήθηκε στη “ρουλέτα” των βολών. Γκραντ και Γκος έχασαν από μία, ο Γκριγκόνις ευστόχησε και στις δύο και ο Παναθηναϊκός έφθασε τελικά στη νίκη με 

 

To άρθρο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-80: Νίκη και πρώτη θέση για τους «πράσινους» στην Basket League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button