Κόσμος

Αυτεπάγγελτη έρευνα του Εισαγγελέα για τη διακοπή λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ

Αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της διακοπής λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα καθώς και υπαίτιοι για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητείται το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων καθώς και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων. Έτσι θα αναζητηθούν στοιχεία για ζημιά που ενδέχεται να προκλήθηκε, αλλά και την έκτασή της, στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Ιδρύματος και παράλληλα θα εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση σε αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα θα διενεργηθεί, υπό εισαγγελική εποπτεία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η εντολή του Εισαγγελέα είναι, μεταξύ άλλων, να ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών και να αποσταλεί στην Εισαγγελία αντίγραφο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ανακοινώθηκε πως διενεργείται για το περιστατικό.

Η διενέργεια της έρευνας δρομολογήθηκε από όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές σε πρώτο στάδιο ανέμεναν έγγραφη αναφορά για το θέμα , ωστόσο στην συνέχεια αποφάσισαν να κινηθούν αυτεπάγγελτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button