ΕνημέρωσηΠολιτική

Το Ισραήλ κήρυξε τον πρόεδρο της Βραζιλίας «persona non grata» – Galaksias Portal News

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ μέχρι να πάρει πίσω τα σχόλια όπου συνέκρινε τον πόλεμο εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα, με τη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρέσουμε. Είναι μια σοβαρή αντισημιτική επίθεση. Εξ ονόματός μου και εξ ονόματος των πολιτών του Ισραήλ – πείτε στον πρόεδρο Λούλα πως είναι persona non grata (ανεπιθύμητος) στο Ισραήλ μέχρι να πάρει πίσω ό,τι είπε», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, στον πρέσβη της Βραζιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Κατς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Λούλα ότι υποβάθμισε το Ολοκαύτωμα και προσέβαλε τον εβραϊκό λαό σε σχόλια που έκανε κατά την 37η Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα. Ο Κατς κάλεσε τον Βραζιλιάνο πρέσβη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ για να τον επιπλήξει για τα σχόλια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button