Κόσμος

Προδιαγεγραμένο το έγκλημα των Τεμπών – Galaksias.com

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, την συγκλονιστική, πρωτοφανή, μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος από το βήμα της Ολομέλειας και υπογράμμισε ότι οι μεγάλες κινητοποιήσεις, η απεργία και η επιτυχία της, αποτελούν σταθμό στην ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων, ενώ οι απεργοί και οι διαδηλωτές, διατράνωσαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών.

Ο κ. Καραθανασόπουλος, παρατήρησε ότι ήταν προδιαγεγραμμένο το έγκλημα των Τεμπών και έκανε λόγο για την πολύ σημαντική πρόταση του ΚΚΕ να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή καθώς αναγκάστηκε η κυβέρνηση να την αποδεχτεί, ενώ υπογράμμισε ότι ο συσχετισμός δυνάμεων διευκόλυνε την προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους της κυβέρνησης και κάλεσε την πλειοψηφία «αν θέλει να μην συγκαλυφτεί το έγκλημα» να αποφασίσει την συνέχιση της Εξεταστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβερνητική πλειοψηφία, έκανε με κάθε τρόπο προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες με πολλαπλούς τρόπους» ο κ. Καραθανασόπουλος και υποστήριξε ότι μια σειρά μάρτυρες αποκλείστηκαν, υπήρξε επιμονή στο ανθρώπινο λάθος, έγινε προσπάθεια εσπευσμένης ολοκλήρωσης της Επιτροπής, ενώ το προεδρείο μεροληπτούσε κι ακόμη ότι υπήρξε άγονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με άλλα κόμματα «σε μια προσπάθεια να απαλλάξουν τα στελέχη των κυβερνήσεων δικών τους περιόδων».

Ανέφερε επίσης ότι οι διαχρονικές ευθύνες πολιτικές και ποινικές θα καταγραφούν στο πόρισμα του ΚΚΕ, και προσέθεσε ότι η εσπευσμένη ολοκλήρωση της Εξεταστικής έγινε επίσης για για να μην εξετάσει την έκρηξη και το μπάζωμα του χώρου και για να μην υπάρχουν νέες αποκαλύψεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε ότι δεν έχει δοθεί καμία απάντηση ακόμη στο αίτημα του κόμματός του να συγκληθεί η Εξεταστική μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Λάρισας να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση αρνήθηκε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button