Επικαιρότητα

Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, τίθενται σε ισχύ οι περιορισμοί της αντιπυρικής περιόδου αναφορικά με την χρήση φλόγας στην ύπαιθρο στην Κρήτη και σε δύο ακόμη περιφέρειες, αυτές του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου. Οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και συλλήψεις.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των περιορισμένων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση και την επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον συντονιστή επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Γιώργο Τσικαλά και έχει ως εξής:

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, απόφαση για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15/4/2024 στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button