Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με κάλεσμα για υιοθεσία – Galaksias.com

Την 1η Γιορτή Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων διοργανώνει το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου, ο Δήμος Χίου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, από τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου, απέναντι από το Δημαρχείο, θα βρίσκονται μερικά από τα αδέσποτα σκυλάκια που φροντίζει ο Δήμος Χίου και είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.

Θα μοιραστούν επίσης ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχουν οι πολίτες απέναντι στα ζώα τους, ενώ θα δοθούν δωρεάν ταυτότητες για τα δεσποζόμενα κατοικίδια.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα-όπως και τους συνανθρώπους μας δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία της κοινωνίας μας. Εκείνα μας δίνουν την αγάπη τους και το μόνο που μας ζητούν είναι να μην τα εγκαταλείψουμε. Ας βάλουμε λοιπόν τον εαυτό μας στην θέση τους και ας αναλάβουμε δράση, μας προτρέπει ο Δήμος που λίγες μέρες πριν είχε επισημάνει και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από φόλες που άγνωστοι έχουν ρίξει τόσο την πόλη όσο και σε χωριά της Νότιας Χίου“, τονίζεται σε ανακοίνωση.

Καταγγελίες για φόλες

Σύμφωνα με δελτίο τύπου την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Χίου και τα φιλοζωικά σωματεία του νησιού ενημερώθηκαν ότι σε πολλές περιοχές του νησιού όπως στα Αρμόλια, Θυμιανά, Νένητα, Γρίδια, Φλάτσια, Καλλιμασιά, Λιλικά αλλά και στην πόλη της Χίου και συγκεκριμένα στην Ευαγγελίστρια έριξαν φόλες με αποτέλεσμα πολλά αδέσποτα ζώα (σκυλιά και γάτες) που ζούσαν αρμονικά με τους κατοίκους, αλλά και δεσποζόμενα ζώα να βρουν τραγικό θάνατο.

Έγινε μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νενήτων στο Α.Τ της Καλαμωτής και ο Δήμος Χίου προγραμματίζει άμεση συνάντηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Ο Δήμος Χίου που καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, καλεί τους πολίτες να μην είναι συνένοχοι σε τέτοια εγκλήματα που μόνο πολιτισμό και παιδεία δεν προάγουν για την κοινωνίας μας αλλά να κατονομάσουν τους ένοχους ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όπως ορίζει ο νόμος“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button