Επικαιρότητα

Στον εισαγγελέα ο γνωστός youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ στα social media – «Τον πλήρωναν για να μας χαστουκίζει» (vid)

Θεωρείται ο «πρωτομάστορας» των βίντεο στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και τα οποία μετρούσαν εκατομμύρια views

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος youtuber που διατηρούσε προφίλ στα social media στο οποίο μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ΑμεΑ, με σκοπό οικονομικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, φέρεται να διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Τι λένε τα κακοποιημένα θύματα του youtuber -«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω»

Σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με την εκμετάλλευση την οποία βίωναν μοιράστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δύο από τα θύματα του youtuber.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… “δωρεές με παραγγελία” (π.χ. “καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει” κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι έδινε αλκοόλ σε κορίτσια 15 έως 17 ετών τις έβαζε να χορεύουν προκλητικά και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε “θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο”. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά. Έχει χτυπήσει και εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Όλα όσα βλέπατε γίνονταν στο σπίτι του συλληφθέντος, όπου είχαν έρθει και πολλά διάσημα πρόσωπα», τόνισε ο άλλος άνδρας που δήλωσε θύμα του youtuber.

Δείτε τι είπαν τα θύματα του γνωστού youtuber:

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο youtuber που συνελήφθη είναι ο Hayate, o oποίος θωρείται ο «πρωτομάστορας» των βίντεο στα οποία αποτυπωνόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία και τα οποία μετρούσαν εκατομμύρια views. Ο «Αρχηγός, όπως ήταν επίσης γνωστός, είναι ένας 35χρονος που κατάφερε να μετατρέψει την κακοποίηση ανθρώπων σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος». Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του youtube και του ΤikΤok, ο «Αρχηγός» μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους «πιστούς» ακολούθους τους που δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση.

Ο 35χρονος έχει χιλιάδες followers που τους αποκαλεί «Army», δηλαδή «στρατό», ενώ στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

Η… επικερδής διαδικασία που ακολουθούσε κατά τις μεταδόσεις τους ήταν η εξής: Οι θεατές έθεταν διάφορες προκλήσεις πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο και ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις αυτές.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button