Κόσμος

Καταργεί το Ευαγγέλιο ο γάμος των ομοφυλόφιλων – Galaksias.com

Σύμφωνος με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, λέγοντας πως ο γάμος των ομοφυλόφιλων καταργεί το Ευαγγέλιο.

Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια γιατί τότε θα καταργούσαμε το Ευαγγέλιο ανέφερε, στην Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστη στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτυ προϊσταμένου του ιδίου και συλλειτουργούντος του ηγουμένου άλλων αρχιερέων καθώς και πατέρων της Μονής, και ερωτηθείς σχετικά, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως όπως ανέφερε και η Εκκλησία της Ελλάδος,«αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε νόμους, θα έχουμε την δυνατότητα να λέμε την αλήθεια και να κηρύσσουμε στον κόσμο να αποφεύγει κάθε περάκκλιση από τον νόμο του Θεού».

Ερωτηθείς εάν θα αποσχολήσει και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «εάν παρουσιαστεί και στην δική μας περίπτωση το ίδιο θέμα θα το αντιμετωπίσουμε αλλά δεν υπάρχει άλλη απάντηση».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σημείωσε πως «σήμερα με το ξεκαθάρισμα αυτό το εθνικό που κάνει η Τουρκία, εκτουρκίζει τον τόπο διώχνοντας τους δικούς μας ανθρώπους».

Είναι μεγαλύτεροι, είπε, οι κίνδυνοι αλλά με πίστη στον Θεό αλλά και στο δίκαιο μας πρέπει να τους ξεπεράσουμε και να ματαιώσουμε όλα τα σχέδια των εχθρών μας. Να παραμείνουμε στον τόπο μας στον οποίο κατοικούμε εδώ και 3,5 χιλιάδες χρόνια, συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμη πως παίρνουμε διδαχές και παραδείγματα από τον βίο του Αγίου Νεοφύτου για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button