ΕνημέρωσηΟικονομία

Συνεργασία με την Performance Technologies για την υλοποίηση δύο υποδομών Private Cloud σε Ελλάδα και Κύπρο

Επέκτεινε τις δραστηριότητές της η Hellas Sat, πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών, εισερχόμενη στον τομέα των Private Cloud υπηρεσιών, με το να παρέχει λύσεις για τη φιλοξενία υποδομών (Virtual machines) από τα Data Centers της Hellas Sat στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την λειτουργία των υποδομών Private Cloud θα συνεργαστεί με την Performance Technologies.

Η υλοποίηση των Private Cloud υποδομών για λογαριασμό της Hellas Sat βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία της Hewlett Packard Enterprise (HPE), με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου κορμού να περιλαμβάνει εξοπλισμό Aruba Networking (μέλος της HPE), ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές των κατασκευαστών.

Η δικτυακή μελέτη του συγκεκριμένου έργου απαιτούσε προσεκτικό σχεδιασμό και εξοπλισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (Software Defined, δυνατότητες Microsegmentation, High Performance κλπ.). Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του δικτύου για την υλοποίηση ενός Multi-Tenant περιβάλλοντος.

Στα επιπλέον πλεονεκτήματα του έργου περιλαμβάνονται τα τείχη προστασίας από τη Fortinet, VMware, vCloud Suite και λογισμικό αντιγράφων ασφαλείας Veeam.

«Η απόφασή μας για την ανάπτυξη Private Cloud υποδομών στις εγκαταστάσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί τμήμα της στρατηγικής μας για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες μας, δορυφορικούς και μη.

Η Hellas Sat δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας υποδομών από το 2008 και πρόσφατα κατασκεύασε το Data Center HS-GR4 στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, το οποίο φέρει πιστοποίηση Tier IV από τον Διεθνή Οργανισμό Uptime Institute.

Στόχος της Hellas Sat είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στον τομέα φιλοξενίας υποδομών, φυσικών ή/και εικονικών, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των πελατών της.

Η απόφασή μας να επιλέξουμε την Performance Technologies για την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου στηρίχθηκε στην αναγνωρισμένη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύνθετων δικτυακών λύσεων», δηλώνει ο κος Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, CEO της Hellas Sat.

«Αυτή η συνεργασία ενισχύει τη θέση μας στην αγορά, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες φιλοξενίας υποδομών παγκοσμίου επιπέδου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες απαιτήσεις για ασφάλεια και διαθεσιμότητα που έχουν οι επιχειρήσεις σήμερα».

Από την πλευρά της, η Performance Technologies επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της Hellas Sat.

«Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο, που αντιπροσωπεύει όχι μόνο μια σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία αλλά και μια τεχνολογική πρόκληση», δηλώνει ο Δημήτρης Κυριακίδης, Technology Services Director της Performance Technologies.

«Η δέσμευσή μας στην καινοτομία και η εμπειρία μας στην υλοποίηση κρίσιμων τεχνολογικών έργων μας επιτρέπει να προσφέρουμε λύσεις που συμβαδίζουν με τις ανάγκες των πελατών μας για αξιόπιστες και ασφαλείς υποδομές.

Μέσω της συνεργασίας μας με την Hellas Sat, αναδεικνύουμε τη δέσμευση και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε πολύπλοκες τεχνολογικές προκλήσεις, παρέχοντας λύσεις που προσθέτουν πραγματική αξία στις επιχειρήσεις των πελατών μας».

Με αυτή την επένδυση, η Hellas Sat εδραιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων (ICT), προσφέροντας υποδομές που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις.

«Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας που έχει ως γνώμονες τη συνεχή ανάπτυξη και τη καινοτομία, διευρύνοντας παράλληλα το φάσμα των υπηρεσιών μας και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας στην περιοχή», τονίζει ο CEO της Hellas Sat.

Με την ολοκλήρωση και την λειτουργία αυτών των δύο Private Cloud υποδομών, η Hellas Sat και η Performance Technologies επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην τεχνολογική αριστεία και στην καινοτομία, προσφέροντας στην αγορά υπηρεσίες που ξεπερνούν τις τρέχουσες προσδοκίες και στηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων σε μια νέα εποχή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button