ΑθλητικάΕνημέρωση

«Δεν έχουμε δικαιολογία, όλα παίζονται σε ένα παιχνίδι» – Galaksias Portal News

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για τον αγώνα Γεωργία – Ελλάδα, με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας να τονίζει πως δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία, με τους ποδοσφαιριστές του να πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προκριθούν στο Euro 2024.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου του παιχνιδιού Γεωργία – Ελλάδα τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να είναι άψογοι προκειμένου να κερδίσουν στην Τιφλίδα και να προκριθούν στο Euro 2024, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία σε αντίθετο αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο 56χρονος τεχνικός επισήμανε ότι τα παιχνίδια που έχουν δώσει στο παρελθόν οι δυο ομάδες διαφέρουν αρκετά με το ερχόμενο, καθώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Οι δηλώσεις του Πογέτ για το Γεωργία – Ελλάδα

Για την ιστορία των δύο ομάδων στα προηγούμενα εννιά παιχνίδια:

«Δεν ήμουν εδώ τότε σε κανένα από τα εννιά παιχνίδια, δεν ξέρω τους παίκτες. Είναι το πρώτο μου παιχνίδι με τη Γεωργία. Αναλύσαμε τους αντιπάλους μας. Θα είναι ένα φυσιολογικό παιχνίδι ποδοσφαίρου και να νικήσει η καλύτερη ομάδα.»

Αν έχει αναλύσει τη Γεωργία και τι περιμένει:

«Δεν θα σας πω τα πλάνα μου αλλά θεωρώ ότι είναι μία ομάδα που έχει συγκεκριμένο στυλ. Είμαστε δύο προπονητές που παίζουμε συγκεκριμένο στυλ και δεν αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Θα εκπλαγώ αν αλλάξει κάτι γιατί σε τελικούς δεν αλλάζεις το στυλ παιχνιδιού σου. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Είναι όλοι διαθέσιμοι, δεν υπάρχει τραυματισμός, οπότε να εφαρμόσουμε το παιχνίδι μας»

Για το κοινό σημείο που έχουν οι δύο προπονητές είναι ότι είχαν μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστές:

«Σας ευχαριστώ αρχικά. Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ξέρουμε σε τέτοια παιχνίδια πόσο αποφασισμένοι πρέπει να είναι στο μυαλό οι παίκτες. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό για βγει στο παιχνίδι. Θα δούμε πώς θα βγει. Να έχουμε ένα φυσιολογικό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη»

Για το αν έχει προετοιμαστεί για τα πέναλτι :

«Αν δεν κάνω λάθος, κανένας παίκτης μας δεν έχει βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση, εκτός από τον Τζαβέλλα. Δεν θα παίξει ρόλο ο τίτλος του 2004. Δεν μου αρέσουν τα πέναλτι ως προπονητής αλλά αν χρειαστεί να πάμε εκεί, θα είμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και στα 90 ή στα 120 λεπτά»

Για το αν θα εκπλήξει τον Σανιόλ ή ετοιμάζει την ίδια 11άδα όπως με το Καζακστάν:

«Δεν είναι θέμα να εκπλήξω τον αντίπαλο προπονητή. Είναι κάτι που θέλω να δω στη σημερινή προπόνηση. Να δω ποιοι ποδοσφαιριστές είναι το 100% για να επιλέξω το πλάνο μου, οπότε θα περιμένω την προπόνηση»

Για την ατμόσφαιρα:

«Το θέμα είναι τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουν οι ποδοσφαιριστές γεμάτα γήπεδα. Θα θέλαμε να παίζουμε εντός έδρας αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζουν ρόλο και όλα θα είναι εκεί. Εκεί θα φανεί τι θα κάνουν οι παίκτες»

Για το αν φανταζόταν, όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος, το σημερινό παιχνίδι το οποίο θα κρίνει όλη αυτή την πορεία:

«Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι unfair. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει δύο χρόνια αλλά ένα παιχνίδι καθορίζει αυτή την πορεία. Ακόμα και σε ένα πρωταθλήματα μπορεί να έχεις παίξει σε 37 ματς στο πρωτάθλημα και να χάσεις το τελευταίο να χάσεις το πρωτάθλημα. Είμαστε ήρεμοι, ερχόμαστε με τις καλύτερες συνθήκες και δεν έχουμε δικαιολογία. Είμαστε χαρούμενοι με όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα.»

Η αναμέτρηση Γεωργία – Ελλάδα θα διεξαχθεί την Τρίτη(26/03/24) στις 19:00 στο γήπεδο της Τιφλίδας, με την «γαλανόλευκη» μάλιστα να έχει 2.000 κόσμο στο πλευρό της.

 

To άρθρο Πογέτ για το Γεωργία – Ελλάδα: «Δεν έχουμε δικαιολογία, όλα παίζονται σε ένα παιχνίδι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button