ΕνημέρωσηΟικονομία

Η ΕΕ σχεδιάζει νέες κυρώσεις μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Galaksias Portal News

Το Ιράν πρέπει να αναμένει νέες κυρώσεις από την ΕΕ μετά την επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (16.04.24), μετά από τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών, ότι θα ζητήσει από την ομάδα του να προετοιμάσει περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, οι εμπορικοί περιορισμοί πρόκειται να επεκταθούν, μεταξύ άλλων, προκειμένου να γίνει πιο δύσκολο για το Ιράν να κατασκευάσει πυραύλους. Υπάρχουν επίσης σχέδια να στοχοποιηθεί η προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων σε συμμάχους στην περιοχή.

Και για τα δύο μέτρα, πρόκειται να επεκταθεί ένα καθεστώς κυρώσεων που θεσπίστηκε αφότου το Ιράν άρχισε να υποστηρίζει τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας με την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μεταξύ άλλων, η εξαγωγή εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ιράν έχει απαγορευτεί στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος μέχρι σήμερα. Τα τιμωρητικά μέτρα αφορούν επίσης ιδιώτες και οργανισμούς.

To άρθρο Η ΕΕ σχεδιάζει νέες κυρώσεις μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button