Επικαιρότητα

«Συντονιζόμαστε με τους Δήμους της Εύβοιας για να προχωρήσουμε μπροστά» – Galaksias.com

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είχαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, την πρώτη συνάντηση εργασίας με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο Δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής. Απουσίαζε μόνον ο Δήμαρχος Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος, με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας την επόμενη περίοδο.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Προτεραιότητες σε έργα και δράσεις για την Π.Ε. Εύβοιας, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  • Έργα που είναι επιλέξιμα προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ ή σε άλλα προγράμματα.
  • Οι δυνατότητες του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ», που είναι πλέον στη διάθεση των Δήμων όλης της Στερεάς Ελλάδας για την τεχνική τους υποστήριξη στην ωρίμανση έργων.
  • Ειδικά ζητήματα, όπως η υλοποίηση οδικών και άλλων έργων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συναντηθήκαμε και με τους Δημάρχους της Εύβοιας για να καθορίσουμε το πλαίσιο της συνεργασίας μας με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου. Οι Δήμοι είναι συνοδοιπόροι μας και συντονίζουμε το βηματισμό μας για να προχωρήσουμε γρήγορα μπροστά! Με σκληρή δουλειά και αγαστή συνεργασία, θα ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των Ευβοέων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ξεκινάμε τη νέα μας θητεία δίπλα στους φυσικούς μας συμμάχους και συνοδοιπόρους, ενωμένοι μπροστά στις προκλήσεις και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Μαζί με τους οκτώ δήμαρχους της Π.Ε. Εύβοιας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τις βάσεις που κατακτήσαμε στα προηγούμενα χρόνια, την επόμενη μέρα για την Εύβοια και την Σκύρο μας. Το κάλεσμα απευθύνεται προς όλους τους συνεργάτες μας, τους θεσμικούς μας εταίρους, και εν τέλει στους ίδιους τους συμπολίτες μας, προκειμένου να δώσουμε γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις στα προβλήματα του σήμερα, σχεδιάζοντας και εργαζόμενοι παράλληλα με όραμα και υπομονή για τα μεγάλα που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

The post Φ. Σπανός: «Συντονιζόμαστε με τους Δήμους της Εύβοιας για να προχωρήσουμε μπροστά» appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button