ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου – Galaksias Portal News

Η Ολυμπιακή φλόγα καίει από το απόγευμα της Κυριακής (21/4) στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διανυκτερεύσει προτού συνεχίσει το μακρύ ταξίδι της με τελικό προορισμό το Παρίσι. Με τον καιρό να κάνει τα «παιχνίδια» του, αρχικά με δυνατή βροχή και στη συνέχεια με τον ήλιο να ρίχνει τις τελευταίες του «ματιές» την πόλη, οι δεκάδες λαμπαδηδρόμοι έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους μεταφέροντας τα διαχρονικά μηνύματα για ειρήνη και εκεχειρία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στις 7 το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο με τελευταία λαμπαδηδρόμο την Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου, η οποία άναψε τον βωμό μπροστά από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιο Αγγελούδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να υποδεχόμαστε τη φλόγα στην πόλη μας, καθώς κάθε σπίθα σηματοδοτεί τις Ολυμπιακές αξίες. Την ειρήνη που δοκιμάζεται με τον πιο βάναυσο τρόπο, την υποκρισία που περισσεύει, την κοινωνική αλληλεγγύη που λείπει, την αριστεία που αναζητούμε, το ευ αγωνίζεσθαι που είναι τρόπος ζωής», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην είχε «την τύχη να φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως μπορεί να είναι Ολυμπιακή πόλη μεγαλώνοντας την Ολυμπιακή οικογένεια».

Στον δικό της χαιρετισμό η πρέσβειρα της Γαλλίας, Laurence Auer, στάθηκε στις δυνατές σχέσεις που διατηρούν η Ελλάδα και η Γαλλία. «Τίποτε ομορφότερο δεν θα μπορούσε να αναπαραστήσει τη σχέση που ενώνει τους δύο λαούς μας από αυτή την ιερή φλόγα που θα μεταλαμπαδεύσει από πόλη σε πόλη τον ενθουσιασμό όλων μας», είπε χαρακτηριστικά προσκαλώντας τον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Θανάσης Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στη λαμπαδηδρομία των έντεκα ημερών της Ολυμπιακής φλόγας προτού καταλήξει στη γαλλική πρωτεύουσα και στα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει η φλόγα. «Θα προσπαθήσουμε αυτές τις ημέρες, εμείς οι θεματοφύλακες της ιερής φλόγας να την περιφέρουμε από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και τις Κυκλάδες, μεταφέροντας τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει η φλόγα», είπε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας επικεντρώθηκε στις «αναλλοίωτες αξίες που εκπροσωπεί η φλόγα. Την ενότητα, την ειρήνη, τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος». «Οι Ολυμπιακοί αγώνες μπορούν αναμφίβολα να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για συνεργασία, κατανόηση, ειρήνη και αμοιβαίο σεβασμό και οι αθλητές που θα μεταφέρουν τη φλόγα προς τα εμπρός, στο ταξίδι που συνεχίζει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Παρίσι είναι προφανές ότι είναι παράδειγμα για όλους μας», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Στην υποδοχή της φλόγας στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου έδωσαν επίσης το «παρών» ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι. Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα αναχωρήσει στις 8:24 το πρωί της Δευτέρας με τελικό προορισμό τον βυζαντινό ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος κοντά στην Καμάρα και θα συνεχίσει το ταξίδι της προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και την Καβάλα.

Προηγήθηκε σεμνή τελετή στο Ολυμπιακό Μουσείο

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τη σημερινή διαδρομή της στη Θεσσαλονίκη από την Τούμπα και η πρώτη υποδοχή έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το Ολυμπιακό Μουσείο επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, εκεί όπου τελέστηκε μια σεμνή τελετή.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε τη συγκεκριμένη ώρα στην πόλη πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν με ομπρέλες στο Ολυμπιακό Μουσείο και χειροκρότησαν θερμά τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη που άναψε το βωμό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, η πρέσβειρα της Γαλλίας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος κ.α.

Το πέρασμα από το Γαλλικό Ινστιτούτο και η διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους

Επόμενη στάση της Ολυμπιακής φλόγας ήταν το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Με τη φλόγα έτρεξαν ως λαμπαδηδρόμοι ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας, Ζαν Λικ Λαβό και η υπεύθυνη εκπαιδευτικής συνεργασίας και του Ολυμπιακού προγράμματος στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Δανάη Ιωακειμίδου.

Οι δρόμοι επί της Λεωφόρου Στρατού ήταν γεμάτοι κόσμο, ενώ από νωρίς η αίθουσα Αλλατίνη – Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου είχε «πλημμυρίσει» από παιδιά που συμμετείχαν σε δραστηριότητες με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Μυήθηκαν» σε όλα τα αθλήματα και έφυγαν γεμάτα χαμόγελα και αναμνηστικά δώρα ανά χείρας.

Στη συνέχεια, η Ολυμπιακή φλόγα δια μέσου κεντρικών οδών όπως η η Τσιμισκή, η ‘Ιωνος Δραγούμη, η Λεωφόρος Νίκης και η 30ης Οκτωβρίου έφτασε στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για να περάσει τη νύχτα της στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button