Επικαιρότητα

Σήμερα η εκδίκαση των ασφαλιστικών για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της δικηγόρου από τη γιατρό

Η συζήτηση αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα Παρασκευή, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Σήμερα Παρασκευή εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα από την πλευρά της Ηρακλειώτισσας δικηγόρου, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο δέχτηκε άγρια επίθεση από μια γιατρό, έξω από τον επαγγελματικό της χώρο, στο κέντρο του Ηρακλείου. 
Η συζήτηση της εν λόγω αίτησης αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα Παρασκευή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. 

Όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες το neakriti.gr, τις προηγούμενες εβδομάδες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύεται στη γιατρό να επικοινωνεί (με οποιονδήποτε τρόπο) με την άλλοτε φίλη της, αλλά και να προσεγγίζει την ίδια, το σπίτι της ή τον επαγγελματικό χώρο της δικηγόρου.
Εξάλλου, το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος και έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστήριο. 

Συνεχίζεται η προανάκριση 

Αναφορικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, έγκυρες νομικές πηγές που μίλησαν στo neakriti.gr ανέφεραν ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς συνεχίζεται η προανάκριση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο ο φόβος μετά τα όσα βίωσε πριν από λίγες εβδομάδες από την επίθεση που δέχτηκε παραμένει. 
Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες, εντός του κτηρίου όπου βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο της καταγγέλλουσας, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η καταδίκη 

Η παθούσα είχε υποβάλει τότε μήνυση σε βάρος της γιατρού, ενώ στο πλευρό της παθούσας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η ΕΑΝΔΗ, καθώς και η “Δικηγορική Προοπτική”.
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος συναδέλφου-μέλους μας, η οποία δέχτηκε σκαιότατη, αήθη και απρόκλητη επίθεση από εντολέα της, στις 20/02/2024, έξω από το γραφείο της.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα παράσχουμε οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί, στο πλαίσιο κάθε δικαστικής ή και πειθαρχικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΔΣΗ. 
«Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο. Δηλώνουμε ότι το περιστατικό αυτό προσβάλλει βάναυσα τον καίριο ρόλο του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση απόδοση ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου (ΕΑΝΔΗ). 

«Η συνάδελφος, ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ, γρονθοκοπήθηκε και εξυβρίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει οιδήματα στο κεφάλι, συμπτώματα διάσεισης, ενώ προφανώς είναι σε εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα το απαράδεκτο αυτό γεγονός και εκφράζουμε τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μας στη συνάδελφο και τη ΣΤΗΡΙΞΗ μας σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν!!», είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της η “Δικηγορική Προοπτική”. 

Κρυβόταν για να γλιτώσει το αυτόφωρο 

– Της έστησε καρτέρι και της επιτέθηκε με γροθιές 

Η δικηγόρος χρειάστηκε να διακομιστεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, η γιατρός φέρεται να κρυβόταν μετά το συμβάν, με αποτέλεσμα να διαφύγει τη σύλληψή της, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όπως όλα δείχνουν, η επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος φέρεται να έγινε με “φόντο” υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτου που είχε αναλάβει προς διευθέτηση για λογαριασμό της γιατρού η παθούσα. 
Η γιατρός φέρεται να περίμενε τη δικηγόρο και να της επιτέθηκε με γροθιές, χτυπώντας τη στο κεφάλι. Παράλληλα, φέρεται να της εκστόμιζε απειλές. Την ίδια ώρα, η δικηγόρος φέρεται να ζητούσε από τη γιατρό να σταματήσει να τη χτυπά, κάτι το οποίο συνέβη μόνο όταν η δικηγόρος έπεσε ανήμπορη στο πάτωμα. 

Η ίδια φέρεται να κατάφερε να ζητήσει βοήθεια από ενοίκους του κτηρίου όπου βρίσκεται το γραφείο της, αφού η φερόμενη δράστιδα είχε τραπεί σε φυγή. Λίγο αργότερα, η δικηγόρος μεταφερόταν με συμπτώματα διάσεισης στο εφημερεύον νοσοκομείο. Αξίζει να τονιστεί ότι η δικηγόρος φέρεται να αντιμετώπιζε έντονες κεφαλαλγίες και ημικρανίες. Εξάλλου, φέρεται να είχε κάνει και ειδική θεραπεία για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος υγείας, κάτι το οποίο φέρεται να γνώριζε η φερόμενη δράστιδα, αφού οι δύο γυναίκες ήταν φίλες.
 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button