Υγεία & Διατροφή

«Δεν υπήρξε διασωθέντας που να μην ήταν δακρυσμένος» – Galaksias Portal News

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρωρακόπουλου

Περισσότερες από πενήντα διασώσεις έχει πραγματοποιήσει το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λάρισα. Ένας εκ των ηρώων διασωστών (με βάρκα) του Ερυθρού Σταυρού Κώστας Τσιρίνης μιλάει στην «Ζούγκλα» για αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους φαίνεται στα μάτια των διασωθέντων.  Αυτοί που το βιός τους βούλιαξε στις λάσπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιρίνης με ύφος συγκινητικό  λέει στο zougla.gr, «Είμαι διασώστης πολλά χρόνια, έχω πάρει μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις. Αυτή εδώ στη Λάρισα είναι πρωτόγνωρη. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι εδώ από την πρώτη στιγμή και θα μείνει και την επόμενη ημέρα. Εμείς έχουμε διασώσει με τις βάρκες μας πενήντα άτομα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κατάκοιτοι ηλικιωμένοι και μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.  Ο κόσμος προφανώς και είναι αγανακτισμένος και δεν υπάρχει διασωθέντας που να μην είναι δακρυσμένος. Μας αγκαλιάζουν και μας ευχαριστούν οι διασωθέντες. Αυτή είναι η δική μας ανταμοιβή σε όλο αυτό το πεδίο που μοιάζει με… πολεμικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος διασώστης δεν επιδέχεται τον όρο «ήρωας», «Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν αντέξει αυτή τη βιβλική καταστροφή αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι που αγωνιούν.

Εμείς θα μείνουμε εδώ και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να προσφέρουμε. Και την επόμενη ημέρα όπου πρέπει όλος ο κόσμος να στηριχτεί προκειμένου να επανέλθει στην κανονικότητα του».

Στην συνέχεια ο  Κώστας Τσιρίνης κάνει έκκληση στον κόσμο να μπει στην σελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού http://www.redcross.gr/για να δει πως θα στηρίξει τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας. Τέλος, μιλά για τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τον κ. Αντώνη Αυγερινό ο οποίος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε αυτήν την κρίση, «Θέλω από το Βήμα που μου δίνεται να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Αντώνη Αυγερινό ο οποίος είναι δίπλα μας και στηρίζει το έργο που κάνουμε εδώ και μας δίνει τα εφόδια για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον κόσμο».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button